Şemdinli'de 'kohrolsun PKK' sloganları

Genel 15.09.2017 10:44:51 0
Şemdinli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2017 10:44
Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan 11 çocuk babası güvenlik korucusu Fevzi Altınkum’un taziyesine katıldı.
Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Üzümkıran köyüne giden Vali Toprak, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar tarafından "Kahrolsun PKK”, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla karşılandı. Köy camisindeki taziyede Altınkum ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Cüneyit Orhan Toprak, Üzümkıran köyünün terörle mücadelede her zaman devletin ve güvenlik güçlerinin yanında olduğunu söyledi.
Üzümkıran köyü sakinlerinin teröre geçit vermediğini ifade eden Vali Toprak, “Çok değerli Üzümkıran kardeşlerim, öncelikle cümleten başımız sağ olsun. Korucu kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun. Bizim Üzümkıran’a dördüncü beşinci gelişimiz. Geçen Ramazan ayındaki iftar programımız hariç maalesef şehitlerimizin cenazeleri, taziye ve defin münasebetiyle aranızda bulunduk. Bu zor bölgede, teröristlerin yoğun olarak hedef belirlediği bu zor coğrafyada, kahraman Üzümkıran kardeşlerimiz, korucu olanlar, korucu olarak normal hayatına devam edenler, vatandaşlık görevleri çerçevesinde devletinin, bayrağının ve bütün milletimizin yanında olarak bu zorlu mücadeleye çok ciddi ve önemli katkı sağlıyorlar. Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten buraya gelmeden önceki Üzümkıran bölgesinde 90’lı yıllarda sergilemiş olduğunuz kahramanlıklar hala anlatılıyor” dedi.
“Bu zorlu coğrafyada terör örgütü zorlasa da yaklaşamadı, o yüzden istediği hâkimiyeti kuramadı” diyen Vali Toprak, “Eski köyünüzün bulunduğu yerde de o zorlu yıllarda terör örgütünün çok daha güçlü şekilde devletimize, askerimize, milletimize saldırdığı dönemlerde de Üzümkıranlılar teröre geçit vermemişler. Bugünde yerleşmiş olduğunuz bu bölgede şehitler veriyorsunuz. Bütün her şeyinizi, canınızı, malınızı, mesainizi, devletimizin, milletimizin bekası için seferber etmiş durumdasınız. Devletimiz de bunun bilincinde. Başta Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten Üzümkıran denildiğinde başka bir psikolojiye geçiyorlar, yüzlerinde başka bir sevgi oluşuyor. Bu zorlu bölgelerde gözünüzü budaktan esirgemeden bu terör örgütü denen şebekeyle mücadeleniz büyük takdir topluyor” diye konuştu.
“Şehitlerimiz vatan, millet için kutsal bir dava uğruna canlarını feda etmişler” diyen Vali Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben bu duygularla kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ben bugüne kadar ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Siz Üzümkıranlı kardeşlerimi de ayrıca saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Biz bu birlik beraberliğimizi, ortak değerlerimizi kaybetmediğimiz müddetçe bizi hiçbir iç ve dış gücün parçalaması, yıkması, yok etmesi söz konusu dahi olamaz. Yeter ki çelikleşmiş birlikteliğimizi, sevgimizi, muhabbetimizi devam ettirelim."
Vali Toprak, daha sonra şehit güvenlik korucusu Fevzi Altınkum’un ailesini de evinde ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.
Toprak, daha sonra Durak Kalekolunun yapılacağı bölgede incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.
Şemdinli ilçesindeki esnafları da iş yerlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Toprak, daha sonra ilçeden ayrıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ