Selimiye Camisi'nin UNESCO'ya girişinin 10. yıl dönümünde atletler cami çevresinde10 tur attı

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği 'Selimiye'nin UNESCO'ya girişi sadece Selimiye açısından değil, ülkemiz ve Edirne açısından da önemli bir kazanım. Ülkemiz turizmine ciddi katkılar sağladığını düşünüyorum' dedi.

Genel 18.04.2021 12:35:23 0
Selimiye Camisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2021 12:35

Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girişinin 10. yıl dönümünde 10 atlet cami etrafında 10 tur atarak farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB), Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ve Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (TRAKDOSK), tarafından düzenlenen etkinlik öncesi Selimiye önünde toplanan atletler ısınma hareketleri yararak koşuya hazırlandı. Saat 10.00'da başlayan koşuda, 10 atlet cami etrafında 10 tur attı.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirtti.

Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 10. yılında 10 atletle cani etrafında 10 tur atarak farkındalık yaratmak istediklerini anlatan Akdağ, "Selimiye'nin UNESCO'ya girişi sadece Selimiye açısından değil, ülkemiz ve Edirne açısından da önemli bir kazanım. Ülkemiz turizmine ciddi katkılar sağladığını düşünüyorum. Temennimiz daha çok eserimizin kültür miras listesine alınması" dedi.

"10 atletimiz cami etrafında 10 atacak"

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu ise bugün 18 Nisan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü olduğunu, bu anlamda böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın kültürel mirası olan Selimiye'nin UNESCO'ya girişinin 10. yıldönümü olduğunu hatırlatan Bacıoğlu, "Sosyal mesafe kuralına uyarak 10 atletimiz cami etrafında 10 atacak. İnşallah ilerleyen günlerde salgınla başa çıkma mücadelemizi kazanırız ve Selimiye'yi milyonlarca turistin ziyaret ettiği günler gelir." dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turistlik şehirlerinden birinin Edirne olduğunu aktaran Bacıoğlu, pandemi öncesi ortalama 5 milyon turistin kenti ziyaret ettiğini anlattı.

Bacıoğlu, salgının sona ermesi halinde 2022 yılında 5 ile 10 milyon turistin Selimiye Camisi'ni ziyaret etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ