Selçuk Gezi Rehberi

İzmir'in her ilçesi ayrı bir özeldir ancak Selçuk deyince onu anlatmadan geçemeyiz.

Genel 29.12.2019 23:36:12 0
Selçuk Gezi Rehberi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İzmir'in her ilçesi ayrı bir özeldir ancak Selçuk deyince onu anlatmadan geçemeyiz. Hem sakinlik, huzur veren bir belde olması hem de Efes'i içinde barındırıp tarihi bir dokuya sahip olması bakımından İzmir'in gözde beldelerinden bir tanesidir Selçuk.

Selçuk Gezilecek Yerler

İzmir'in en çok tercih edilen beldelerinden birisi olan Selçuk, tarih boyunca birçok kültürel zenginliği bir arada barındırmış olmasından dolayı pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Selçuk'un gezilecek yerlerine göz atacak olursak:

1. Ayasuluk Kalesi: Diğer ismiyle Selçuk Kalesi'dir. Ayasuluk Tepesi'nin Efes için büyük bir önemi vardır. Beldenin ilk yerleşim yeri olma özelliği olan bu tepe, arkeolojik eserler bakımından da oldukça önemlidir. Tarihi gezi arayanlar için birebir gezilecek yerdir.

2. St. Jhon Bazilikası: Ayasuluk Tepesi'ne gelindiği zaman görülmesi gereken yerlerin bir diğeri de St. John Bazilikası'dır. Özellikle yabancı turistlerin akın ettiği bu yeri görmeden Selçuk'tan ayrılmanız tavsiye edilmez.

3. İsa Bey Cami: 1375 yılında yapımı tamamlanmış ve Anadolu'nun ilk camilerinden birisi olan İsa Bey Cami, Ayasuluk Tepesi'nde gezilecek bir diğer önemli tarihi yerdir.

4. Artemis Tapınağı: Tanrıça Artemis'e ithafen inşa edilen tapınak, 125 m uzunluğunda, yirmi beş metre yüksekliğinde, atmış beş metre genişliğinde mermer bir yapıdır. Aynı zamanda bu yapı, belli günlerde pazar yeri olarak da kullanılmaktadır.

5. Efes Antik Kenti: Selçuk'un dünyada tanınmasını sağlayan en önemli yer Efes Antik Kenti'dir. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist burayı görmek için buraya akın etmektedir. Helenistik ve Roma dönemlerini içerisinde barındıran bu yerleşke, en iyi kentleşme örneği olarak gösterilir. Tarihin dokusunu hissedeceğiniz yer olan Efes'i görmeden Selçuk'tan ayrılmamalısınız.

Selçuk Nerede?

İzmir sınırları içerisinde bulunan Selçuk beldesi, Ege bölgesinin batısında ve İzmir'in güneyinde yer alır. Kuzeyinde Torbalı, güneyinde Germencik, doğusunda Tire ve güneybatısında Kuşadası bulunmaktadır. Denize uzaklığı 8 km olan Selçuk'un merkeze uzaklığı yaklaşık bir saattir.

Selçuk Ne Zaman Gidilmedi?

Selçuk, hem tarihi bir gezi hem de deniz için gezi yapılacak güzel bir beldedir. Deniz ve güneş için Selçuk'a gidecek olanların yaz aylarını tercih etmesi tavsiye edilir. Ancak tarihi mekanları görmek için gidecekler, yılın her ayı Selçuk'u ziyaret edebilirler. Selçuk, kış aylarında bile çok soğuk olan bir yer değildir. Bu yüzden istediğiniz her zaman Selçuk'u ziyaret edebilirsiniz.

Selçuk Nerede Kalınır?

Selçuk turistik bir mekan olduğu için çok rahat kalacak yer bulabilirsiniz. İster tarihi Rum evlerinde, ister Selçuk’ta otel ve pansiyonlarda dilediğiniz konaklayacağınız yerler mevcuttur. Denize ve antik kente yakın bir sürü kalınacak yer bulabilirsiniz.

Selçuk Gece Hayatı

Selçuk, sakin ve sessiz bir belde olduğu için geceleri kafanızı dinleyebileceğiniz mekanlar bulmanız oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra eğlenceyi seçenler için, sahil kesimlerinde de istenilen mekanları bulabileceklerdir.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem