Şehit Güneş’in naaşı törenle uğurlandı

TUNCELİ’DE EĞİTİM SIRASINDA RAFTİNG BOTUNUN DEVRİLMESİ SONUCU MUNZUR ÇAYI’NA DÜŞEN VE 44 GÜN SONRA NAAŞINA ULAŞILAN ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ YILMAZ GÜNEŞ İÇİN GÖREV YAPTIĞI İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NDA CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Genel 30.04.2020 09:38:30 0
Şehit Güneş’in naaşı törenle uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2020 09:38

Tunceli’de Munzur Çayı’ında eğitim sırasında botun alabora olması sonucu şehit düşen 44 gün sonra naaşı bulunan Uzman Çavuş Yılmaz Güneş için tören düzenlendi. Törende şehit Güneş’i eşi üniforma ile babası ise asker selamıyla uğurladı.

Olay, 17 Mart tarihinde meydana gelmiş Ovacık karayolu Anafatma Köprüsü mevkisinde Munzur Çayı’nda meydana gelmişti. Eğitim sırasında içinde 4 askeri personelin bulunduğu rafting botu devrilmiş, 3’ü kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmış, 36 yaşındaki Uzman Çavuş Yılmaz Güneş ise çaya düşerek kaybolmuştu. 44 gün süren arama sonrasında dün şehit Güneş’in naaşı, düştüğü yerden 15 kilometre uzaklıkta Uzunçayır Baraj Gölü’nde dalgıç polisler tarafından bulunmuştu.

Baba asker selamıyla, eşi üniformasıyla şehidi uğurladı

Bugün şehit güneş için görev yaptığı İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Şehit Uzman Çavuş Güneş’in babası Emin, annesi Aysel, eşi Gülnur Ortakçı Güneş, yakınları, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı. Şehit Güneş’in öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Aşır Durgun tarafından dua edildi. Törende kocasının üniformasından giyen Gülnur Ortakçı Güneş ile annesi Aysel Güneş gözyaşlarına hakim olamazken, baba Emin Güneş ise oğlunu asker selamıyla uğurladı.Baba Güneş ayrıca cenaze töreninin bitiminde arama çalışmalarında yer alan ekiplere teşekkür ederek helallik istedi.

Daha sonra şehidin naaşı askeri helikopterle Elazığ’a, oradan da uçakla Ankara’ya gönderileceği bildirildi. Şehidin Güneş için bugün Ankara’da da tören düzenleneceği belirtildi.

Şehit Güneş’in 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişiminde yaralandığı, 24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen depremde de 16 kişinin kurtarılmasında görev aldığı öğrenilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ