Şehit Fethi Sekin'in babası: 'Onun ismi tüm Türkiye'nin kalbindedir'

Genel 6.06.2017 11:43:16 0
Şehit Fethi Sekin
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2017 11:43
İzmir Kahramanı şehit polis Fethi Sekin’in, babası memleketi Elazığ’da belediye tarafından oğlunun adı verilen 159 bin 500 metrekarelik mesire alanını ziyaret ederek, oraya gelenlerle görüştü. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın da eşlik ettiği şehit babası Mehmet Zeki Sekin’i görenlerin elini öpmesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.
5 Ocak 2017 tarihinde İzmir adliyesine yönelik terör örgütü PKK tarafından saldırı girişiminde bulunulmuş, Trafik Denetleme Şubesinin motosikletli ’Şahinler’ timinde görevli 43 yaşındaki Elazığlı polis Fethi Sekin mermisi bitene kadar kahramanca çatışarak, teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlamış ve şehit düşmüştü.
Kahramanca mücadele eden şehit Sekin’in adı Elazığ Belediyesi tarafından kentin merkezinde 159 bin 500 metrekarelik alanda yeniden hazırlanan mesire alanına verildi.
Mesire alanını Şehit Polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, dayısı Hikmet Kürüm ve yakınları gezdi. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın ağırladığı şehit babası ve yakınları, mesire alanında iftarını açmaya gelenler tarafından ilgiyle karşılandı. Şehit babasının elini öpüp, sarılmaları zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

"Şehidimizle her zaman gurur duyacağız"
"İzmir’deki menfur saldırıyı kahramanlığıyla, vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle canını feda ederek önleyen şehidimiz Fethi Sekin’in isminin verildiği mesire alanındayız" diyen Başkan Mücahit Yanılmaz, "Şehidimiz, gururumuz ve onurumuz. Elazığlı olarak her zaman gurur duyacağımız bir isim. Bugün farklı bir gün. Şehidimizin babası, dayısı ve yakınlarıyla birlikteyiz. Kırmayıp geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimiz buraya geldikçe ve güzelliğini gördükçe ona dua ediyorlar. Burası her gün biraz daha gelişiyor. Burası inşallah ismiyle müsemma olan bir yer olur"ifadelerini kullandı.

"Oğlumun ismi Türkiye’nin kalbindedir"
Mesire alanını gezerken duygulandığını anlatan şehit Babası Mehmet Zeki Sekin," Onun ismi tüm Türkiye’nin kalbindedir. Camisinde, ormanında, öğretmenevinde ve parkında yaşatılıyor. Şuanda da mesire alanındayız. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim Fethimin cesareti hafızalarımızdan, kahramanlığı da kalbimizden silinmez" diye konuştu.
Kahraman şehidin babası, parkı gezerken oğlu şehit Fethi Sekin ile eski günlerinin aklına geldiğini ve duygulandığını kaydetti.
Şehit Sekin’in dayısı Hikmet Kürüm ise, "Bu güzel mekanı düzenleyen emeği geçen herkese ve Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum. Bizleri burada konuk ettiğinden dolayı çok memnun olduk. Buraya yeğenimin ismini vererek bizleri onurlandırdı" diye konuştu.

Kentin nefes alacağı yer
159 bin metrekarelik alanda Belediye tarafından yapılan çalışma ile kentin nefes alacağı yer haline getirilen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin Mesire alanında 300 adet oturma ünitesi, 60 adet barbekü, kır lokantası, kır kahvesi, spor sahaları, 18 adet fitness alanı, 41 adet çocuk oyun alanı, macera parkı, yöresel ürünler satış büfesi, 5 ayrı noktada bay-bayan mescitleri, sıhhi tesis kompleksi, 6 adet biyofiltre sistemine sahip gölet, çeşmeler, bin 621 metre uzunluğunda bisiklet yolu, bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş, koşu yolu ve 2 adet oto ve bisiklet parkı yapıldığı bildirildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ