Şehir şehir dolaşarak ekmeklerini kazanıyorlar

Genel 1.04.2018 12:01:58 0
Şehir şehir dolaşarak ekmeklerini kazanıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.04.2018 12:01
Şanlıurfa ilinden yola koyularak, ekmek parası kazanabilmek adına şehir şehir gezen bir aile, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden kalaycılığı sürdürmeye devam ettiriyor.
Şanlıurfa’da yaşamını sürdüren Tokgöz ailesi, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden olan kalaycılığı şehir şehir gezerek sürdürmeye devam ettiriyor. Ekmek parası kazanabilmek adına yola koyulan Tokgöz ailesi, gittiği diğer kentlerde olduğu gibi Muş’ta da bazı restoran ve evlerde kullanılan bakır tabakaları temizleyip, onarımını yaparak hem unutulmaya yüz tutan mesleği yaşatıyor, hem de ekmek parası kazanıyor. Şehir merkezindeki bir ara sokakta, kaldırım üzerine tezgâhını açan Tokgöz ailesi, burada temizleyip, onarımını yaptığı bakır parçalarını daha sonrasında aldığı restoran ve evlere geri bırakıyor.
Şanlıurfa ilinden Muş’a geldiklerini belirten kalaycılardan Gökhan Tokgöz, ailesi birlikte yok olmayla karşı karşıya kalan kalaycılığı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ailesi ile birlikte seyyar olarak çalıştıklarını belirten Tokgöz, il il, ilçe ilçe dolaşarak mesleklerini ayakta tutmaya ve geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kalaycılık mesleğinin zor bir meslek olduğunu hatırlatan Tokgöz, yaklaşık 20 yıldır bu mesleği icra ettiğini belirtti. Ailesiyle birlikte babadan kalma olan mesleği sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Tokgöz, “Şanlıurfa’dan Muş’a geldik. Yılda bir iki kez bu bölgeye geliriz. Kalaycılık mesleği atadan kalma bir meslek. Bizde atadan kalma kalaycı mesleğini yaşatmak için çalışıyoruz. Hem bu mesleği yaşatmak hem de ekmek paramızı kazanmak için il il, ilçe ilçe dolaşarak, buralardaki restoranlarda ve evlerde kullanılan bakır eşyaların tamiri ve temizlemesini yapıyoruz. Zor bir meslek olduğunu biliyoruz. Ama yapacak başka bir şey olmadığı için mecburen bizde bu mesleği yaparak geçimimizi sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ