Scratch Cup 2021 başvuruları devam ediyor

- Türkiye’de bu yıl ikincisi düzenlenecek Scratch Cup 2021’de çocuklar, 'Dünya'nın Sorunlarına Çözüm Bul' teması ile projelerini yarıştıracak - 8-14 yaş arası çocukların başvurabileceği kodlama yarışmasında başvurular, 31 Aral?

Genel 11.12.2020 11:53:18 0
Scratch Cup 2021 başvuruları devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.12.2020 11:53

İSTANBUL (AA) - QNB Finansbank, Minik Eller Büyük Hayaller Platformu ile Türkiye’de sosyal sorumluluk olarak öncülüğünü üstlendiği kodlama eğitimlerine online olarak devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank, Minik Eller Büyük Hayaller Platformu ile Türkiye’de sosyal sorumluluk olarak öncülüğünü üstlendiği kodlama eğitimlerini online olarak sürdürüyor. Habitat Derneği iş birliğiyle tüm Türkiye’de 8-14 yaş arası çocuklara ücretsiz ve sınırsız olarak Scratch 3.0 eğitimleri sunuluyor.

Proje kapsamında, Haziran 2020 tarihinden itibaren "www.minikellerkodyaziyor.com adresi" üzerinden kodlama dili olan Scratch 3.0 kod yazma eğitimi alan ve yaratıcı kodlama yapan çocuklar, bu yıl Scratch Cup 2021’de "Dünya'nın Sorunlarına Çözüm Bul" teması ile kodlayacak. 8-14 yaş arası çocukların başvurabileceği kodlama yarışmasında başvurular, 31 Aralık 2020'de sona erecek.

Türkiye’de bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek yarışmada çocuklar, dünyanın sorunlarına çözüm arayacak. Gerçekleştirilecek yarışma ile çocuklar, dünyanın sorunlarının kaynağını bulacak, çözüm için kodlayacak ve yeni normalde hayallerindeki dünyayı yaratacak.

Çocuklar, 2-3 kişilik ekipler oluşturabilecekleri, birlikte çalışma becerilerinin yanı sıra hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını da geliştirebilecekleri projeler üretecek.

Bugüne kadar Minik Eller Kod Yazıyor projesiyle 24 şehirde 23 bine yakın çocuğa ulaşılarak 154 bin 184 saat kodlama eğitimi verildi. Proje kapsamında Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Ordu, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Trabzon ve Uşak illeri ziyaret edildi.

Yapılacak değerlendirmeler sonucunda finale kalan projelerin sahibi çocuklar, online platformda düzenlenecek büyük finale katılarak projelerini yüzlerce kişiye anlatma ve önemli bir deneyim yaşama fırsatı bulacak. Başvurular için "www.minikellerkodyaziyor.com" adresi ziyaret edilebiliyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ