'Savunma Sanayi KOBİ'lerle Büyüyor' Malatya buluşması yapıldı

Genel 27.03.2017 16:11:24 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.03.2017 16:11
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleşen programa, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye’nin bölgede önemli bir konumunun bulunduğunu belirterek “Türkiye bölgede önemli bir yer, ancak çok büyük tehdit ve risklerle de karşı karşıya. Tehdit ve risk analizi yapıldığında bu analizin ortaya çıkardığı çok net bir tablo var. Türkiye çok daha fazla üretip güçlü olarak ekonomisini tahkim edip yoluna devam etmek gibi bir yükümlülüğe sahip. Bunu yaparken en önemli enstrüman savunma sanayidir" diye konuştu.
Savunma sanayinin en temel parametresinin kritik teknolojiye olmak olduğunu ifade eden Alpay, aynı zamanda teknolojinin de bağımsız olması gerektiğini belirtti. Teknoloji de bağımsızlığının gerçekleşebilmesi için savunma sanayinin yerli ve güçlenmesi gerektiğini belirten Alpay, “Bu yetmez bir de dışa bağımlılığın azaltması gerekiyor. Bu parametreleri bir araya getirdiğinizde o zaman arzu edilen bir noktaya geldiğinizi kabul etmiş olursunuz. İkbal ve bu ülkenin istikbali için savunma çok önemli. Ama aynı zamanda yerli ve milli oranlarının yükseldiği, yerliliğin yüzde 100’e çıktığı ve milli ürünlerin ortaya çıktığı bir savunma sanayi arzu ediyoruz. Dışa bağımlılığı azaltan, ülke kaynaklarını dışa gitmekten kurtaran bir yaklaşımın esas alınmasını ve buna göre üretim yapılmasını arzu ediyoruz." İfadelerine yer verdi.
Özel sektörün de önünün açılarak ülke ekonomisine katkı sunulmasını arzu ettiklerini ifade eden Alpay, “Çünkü daha fazla üretirseniz var olursunuz, güçlü olursunuz. Bölgedeki karşı karşıya olduğumuz tehditlerle birlikte bir durum değerlendirmesi yaptığınızda tereddütsüz olarak öne çıkan husus şudur; güçlü ve modern bir silahlı kuvvetlere sahip olmanız gerekir ama bunu da aynı zamanda kendi kaynaklarımızla idame ettirmemizin yollarını bulmalıyız. Onun için savunma sanayinin güçlenmesi, önünün açılması, dışa bağımlılıktan kurtulması gerekiyor. Temel yaklaşımları da bunun üzerine inşa ediyoruz." dedi.
Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ise savunma sanayisinin ülkenin geleceğine yönelik en önemli sektörlerinden biri olduğunu ifade ederek “Günümüzdeki gelişmelere bakarsak ülkemizin içerisinde geçtiği şartlar, çevremizde oluşan konjonktür artık bu anlamda da Türkiye’nin hiçbir ihmale gelmeyecek şekilde güçlü olmasını ve bu gücün de kendi kaynaklarından oluşuyor olmasını gerekli kılıyor. Bu anlamda da ilk odaklanacağımız alan tabii ki savunma sanayi. Kendi gücümüzü sahaya yansıtacak unsurları kendimizin üretiyor olması ve kimseye muhtaç olmadan, ele güne muhtaç olmadan bunları sahaya sürebilmemiz." şeklinde konuştu.
Demir, konuşmasında ayrıca savunma sanayisinin KOBİ’lerle buluşması ve büyümesinin sadece KOBİ anlamında değil aynı zamanda teknoloji, bilgi kaynakları ve üniversiteleriyle de buluşması anlamına geldiğini ifade etti.
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise savunma sanayisine yönelik kapasitesinin arttırılmasına yönelik düzenlenen bu toplantının kent adına oldukça önemli olduğunu söyledi. Ülkenin yerli ve milli üretim kapasitesinin ön plana çıkarılmasının hayati öneme haiz bir nokta olduğunu vurgulayan Toprak, “Malatya bölgesel olarak stratejik öneme sahip. Bu önemi özellikle de üretim gücünü daha yüksek nasıl kullanılabilir bunun arayışları içerisine girmemiz gerekir" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Malatya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, üretimim bu nedenle önemli olduğunu söyledi. Yerli üretimin bu süreçte savunma sanayii adına önemli bir noktada olduğunu kaydeden Erkoç, özellikle Fırat Kalkanı Operasyonunda Türk askerinin milli yerli üretim olan silahları kullanmasının da gurur verici bir durum olduğunu ifade etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ