Sarıkamış’ta ’Kayı Boyu’ kıyafetleri giydiler

Kış turizminin gözde kayak merkezi Sarıkamış’ın pistlerinde, kayı askerlerine özgü elbiseleri ile kayak yapan 2 turist, görenleri şaşırttı.

Genel 26.03.2021 10:42:56 0
Sarıkamış’ta ’Kayı Boyu’ kıyafetleri giydiler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.03.2021 10:42

Kış turizminin gözde kayak merkezi Sarıkamış’ın pistlerinde, kayı askerlerine özgü elbiseleri ile kayak yapan 2 turist, görenleri şaşırttı.

Tatilcilerin merakla izlediği, zaman zaman da fotoğraflarını çektiği turistler Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezine renk kattı.

Üstlerinde kayı elbisesi, ellerinde kalkan ve mızrakları ile pistinde kayak yapan turistleri gören kayakseverler, kayak merkezini ‘Diriliş Ertuğrul’ sahnesinin çekildiği sanarak bir süre şaşkın şaşkın seyretti. Daha sonra ’Kayı Boyu’ elbiseleriyle kayan turistlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne Diriliş Ertuğrul sahnelerini artamayan görüntülere ev sahipliği yaptı. Ellerinde kalkan ve mızraklarla kayan Yavuz Gök ve İranlı Hamed Charkhchi, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta, kristal karı, sarıçam ağaçları içerisinde, 2 bin 634 rakımlı, her hangi bir çığ tehlikesi bulunmayan pistlerde hem kaydı, hem de savaş taktiği hünerlerini sergiledi. Kayı Boyu kıyafetleriyle kayan turistler, bir anda bütün kayak severlerin ilgi odağı oldu. Ellerindeki kalkan ve mızraklarla pistlerde süzülen turistler, bir anda kayak merkezinin atmosferini değiştirdi. Diriliş Ertuğrul sahnelerinin çekildiği sanan vatandaşlar Yavuz Gök ve İranlı Hamed Charkhchi, bol bol fotoğraf çektirerek günü ölümsüzleştirdi.

“Kayı Boyu elbiseleriyle kayıp poz verdiler!”

İran’dan gelerek Sarıkamış Kayak Merkezinde hizmet veren Kayı Snow ve Kayı Resort Otel’de konaklayan iki tatilci meraklı bakışlar arasında, ellerinde kalkan, mızrak ve üzerlerinde kayı elbiseleri ile kayak yaptı. İranlı tatilciler acemi pistinde poz verdi. Sarıkamış’ı tanıtan birçok fotoğraf ve videoyu da takipçileri ile paylaşan İranlı tatilciler, çekim bittikten sonra otele döndü.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ