‘Sarı Kız’ın sahibi Mehmet Emin Amca artık çok mutlu

BATAKLIĞA SAPLANAN ‘SARI KIZ’ İSİMLİ İNEĞİNİN BAŞINDA SABAHLAYAN MEHMET EMİN ATASOY, KENDİSİNE YAPILAN DESTEKLERLE ARTIK DAHA MUTLU.

Genel 27.10.2020 09:21:02 0
‘Sarı Kız’ın sahibi Mehmet Emin Amca artık çok mutlu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2020 09:21

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aylar önce bataklığa saplanan ‘Sarı Kız’ isimli ineğinin başında sabahlayan Mehmet Emin Atasoy, kendisine yapılan desteklerle artık daha mutlu.

İlçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler köyünde yaşayan Mehmet Emin Atasoy’a ait inek, Nehil Sazlığı yakınlarında otlanırken bataklığa saplanmıştı. Akşam saatleri olması nedeniyle bir şey yapamayan Atasoy, sabaha kadar ineğinin başından ayrılmamıştı. Sabahın ilk ışıklarıyla köyden gelen vatandaşların desteğiyle yapılan çalışmaların sonuç vermemesi üzerine Atasoy, ikinci geceyi de ineğinin başında geçirmişti.

Köyden daha çok vatandaşın gelmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucunda inek saplandığı bataklıktan kurtarılmıştı. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla tek geçim kaynağı olan ineğinin kurtarılmasının ardından Mehmet Emin Atasoy’a 20 koyun verilirken, Yüksekova Kaymakamlığı tarafından da ahır için malzeme desteği sağlanmıştı. Bazı hayırsever vatandaşlar ise Mehmet Emin Amca’ya inekler hediye etmişti.

Hayvancılıkla hayatlarına devam eden Atasoy, şimdi ise koyunlarına ve ineklerine bahçesinde yeni yapılan ahırda daha iyi baktığını söyleyerek mutlu olduğunu ifade etti. ‘Sarı Kız’ın sahibi Mehmet Emin Atasoy, “Allah herkesten razı olsun. Bana 20’e yakın koyun ve bazı hayırsever vatandaşlar tarafından da inekler hediye edildi. Allah devletimizden de razı olsun beni hiç yalnız bırakmadılar. Ben şimdi mutluyum, bahçemin içindeyim, hayvanlarıma daha iyi bakıyorum. Hayatımı da bu şekilde devam ettiriyorum. Ben buradan yetkililerden oğluma bir iş istiyorum. Bana bu mutluluğu yaşatan herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Yapılan yardımlar sonucu amcamın yüzü güldü”

Mehmet Emin Atasoy’un yeğeni Gani Atasoy ise birkaç ay önce amcasının ineğinin Nehil Sazlığı yakınlarında bataklığa saplandığını hatırlatarak, “Devletin desteğiyle ineğimiz saplanmış olduğu yerden kurtarılmıştı. Sağ olsunlar yapılan yardımlar sonucu amcamın yüzü güldü, herkes amcamızın yanında oldu. Devletimiz amcamıza koyun ve ahır desteğinde bulunurken, hayırsever vatandaşlarımız da inek desteği sağladı. Şimdi amcamız daha mutlu. Yüksekova Kaymakamlığı tarafından yapılan ahırda hayvanlarına daha iyi bakıyor. Çiftçilikle mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ