Şanlıurfa Valisi Erin: Telabyad ve Resulayn'da 4 bin yerel polis gücü göreve başlayacak

Şanlıurfa Valisi Erin, Tel Abyad ve Rasulayn'a yönelik 'Geri dönüşler, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Suriye Milli Ordusu'na olan güveni gösteren en açık göstergedir.' dedi.

Genel 6.12.2019 20:22:43 0
Şanlıurfa Valisi Erin: Telabyad ve Resulayn
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2019 20:22

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezleri ile kırsal bölgelerde görev yapmak üzere yerel kolluk kuvvetlerinin oluşturulmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "4 bin yerel polis gücü göreve başlayacak." dedi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Vali Erin, 2. Ordu Komutan Vekili ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Koordinatör Vali Yardımcıları, kamu kuruluşları temsilcileri ve Tel Abyad Yerel Meclis üyeleri ile Suriye Milli Ordusu temsilcileriyle Telabyad'da değerlendirme toplantısına katıldı.

Vali Erin, Barış Pınarı Harekatı'nın amacının Türkiye'nin yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırarak bölgeye huzur ve barışın hakim kılmak olduğunu aktardı.

Terör ve teröristlerden temizlenen Tel Abyad ve Resulayn'daki 5 bin kilometrekarelik alana huzur, sükunet ve güvenin sağlama zamanı olduğunu vurgulayan Erin, şunları kaydetti:

"Tüm zamanımızı ve enerjimizi bunun için yoğunlaştırmak zorundayız. Güvenli bir ortamın oluşturulması, yöre halkının geceleyin yatağına girdiğinde selamet içinde yarına ulaşacağı düşüncesine sahip olması, her şeyden emin bir şekilde yaşıyor olması temel amacımızdır. Harekatın hemen ardından silahlı kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'nun iş birliği içinde yürüttüğü faaliyetler sonrasında her iki kente de büyük ölçüde geri dönüşlerin olduğunu biliyoruz. Geri dönüşler, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Suriye Milli Ordusu'na olan güveni gösteren en açık göstergedir. Bu güveni sarsacak her türlü hareket, eylem ve sözden uzak durmamız gerektiğini özellikle ve önemle söylemek istiyorum."

Erin, terör örgütlerinin son bir ay içerisinde Tel Abyad ve Resulayn'da bombalı araçlarla gerçekleştirmeye çalıştığı eylemlerin, bölgenin terör örgütü ağababalarını rahatsız ettiğinin göstergesi olduğunu belirterek, bu saldırıları asgariye indirmek için Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Suriye Milli Ordusu'nun 24 saat esasıyla çalışmalar yürüttüğünü, patlatılmayan çok sayıda tuzak ve aracın olduğunun bilindiğini anlattı.

"3 bin 500 - 4 bin kişilik polis gücü"

Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezleri ile kırsal bölgelerde görev yapmak üzere yerel kolluk kuvvetlerinin oluşturulmasına yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Vali Abdullah Erin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mülakatı tamamlanan bin 800 civarındaki Suriyeli gencin bir hafta içerisinde eğitimleri başlayacak ve ardından Tel Abyad'da ve Resulayn'da polis gücü olarak görevlendirilecek. Böylece ikinci grubun da göreve başlatılmasından sonra toplam 3 bin 500 - 4 bin kişilik polis gücü göreve başlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Tel Abyad'daki giriş çıkışlar ve buna paralel güvenlik tedbirleri, ilçede gerçekleştirilen insani yardımlar, sağlık hizmetleri ve çeşitli kamu hizmetlerinin de değerlendirildiği toplantıda, kamu kurum kuruluş temsilcileri de yaptıkları çalışmaları ve planlamalar hakkında bilgiler verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ