Saint-Gobain Öğrenci Yarışması'nda finalistler belirlendi

- 19 proje arasından seçilen 5 proje, ulusal finalde yarışacak -

Genel 19.03.2020 10:20:07 0
Saint-Gobain Öğrenci Yarışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.03.2020 10:20

İSTANBUL (AA) - İzocam'ın, sosyal sorumluluk bilinciyle her yıl farklı bir konuyla hayata geçirdiği Öğrenci Yarışması'nın ilk aşaması sonuçlandı ve jüri 25 ayrı üniversiteden 90 öğrencinin projesi arasından Türkiye finaline kalan 5 projeyi belirledi.

İzocam açıklamasına göre, bu yılki yarışma yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren tüm Saint-Gobain şirketlerinin ortak katılımı ve katkısıyla 20'nci kez düzenleniyor. Saint- Gobain'in dünya çapında 35 ülkede düzenlediği, Türkiye'de ise İzocam, Saint-Gobain Rigips ve Saint-Gobain Weber ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu yılki yarışmanın konusu Paris'te bir mahallede "yaşamı filizlendirmek" olarak belirlendi.

Öğrenci Yarışması'na katılan üniversite öğrencileri tasarımlarıyla Paris'in Saint Denis sanayi bölgesinin tarihi miras izlerini, günümüz ihtiyaçlarına uygun yeşil yaşam, öğrenme ve dinlenme alanlarına dönüştürecek. Yarışmanın ilk aşamasında öğrencilerden yarışma konusu olan "tasarımınla yaşamı filizlendir" konsepti için bir vizyon oluşturmaları, Saint Denis bölgesinin tarihi mirasının izlerini günümüz ihtiyaçlarına uygun yeşil yaşam, öğrenme ve dinlenme alanları tasarlamaları ve bu fikirleri avan projeye dönüştürmeleri istendi.

Bu aşamayı gerçekleştiren 19 proje arasından seçilen 5 proje ise ulusal finalde yarışacak.

Finale kalan projeler ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Burak Aydın ve Ankara Gazi Üniversitesi’nden Elif Şencal ekibi, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Gizem Çalışkan ve Ayça Özüm Sevinç ekibi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Baran Yıldız, Gebze Teknik Üniversitesi'nden Doğan Elen ve Kadir Has Üniversitesi'nden Ayşenur Çetin, Pelin Çatıkkaya ekibi olarak belirlendi.


- Birinci olan ekip, Paris'teki uluslararası finalde Türkiye'yi temsil edecek


Türkiye'de finale kalan 5 proje, 15 Nisan’a kadar teslim edilecek ve takvime göre 18 Nisan'da katılımcılar projelerini jüriye sunarak dereceye girmek için yarışacaklar. Ulusal yarışmada ilk üçe giren ekipler ise sırasıyla 10 bin, 7,5 bin ve 5 bin TL ödül kazanırken, birinci olan ekip 3-6 Haziran 2020'de Paris'te düzenlenecek uluslararası finalde Türkiye'yi temsil etme ve uluslararası ödül için yarışma hakkı da kazanacak. Uluslararası aşamada proje teslim tarihi ise 30 Nisan olarak belirlendi.

Yarışmanın uluslararası etabındaki birincilik ödülü 1.500 avro, ikincilik ödülü 1.000 avro, üçüncülük ödülü 750 avro, özel ödül ve öğrenci ödülleri ise 500 avro şeklinde belirlendi.

Yarışmanın jürisinde İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Günarda Proje Yönetimi Genel Müdürü Yüksek Mimar Ali Erkan Şahmalı, Dilekçi Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Durmuş Dilekçi, İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Manioğlu, Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Hakan Demirel ve ODTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çalışkan yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ