Sağlıkçılardan alkışlanacak klip

Genel 22.03.2017 11:11:51 0
Sağlıkçılardan alkışlanacak klip
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş’un Bulanık Devlet Hastanesi çalışanlarının, “Engelleri Aşıyoruz” projesi kapsamında işaret diliyle “Hayat bayram olsa” şarkısına çektikleri klip sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Bulanık Devlet Hastanesi yönetimi, hastalarla daha iyi iletişim kurmak için işaret dili kursu düzenledi. Hastane yöneticileri ile hemşire, sağlık memuru ve sekreter olmak üzere 15 kişi, kurs eğitmeniyle birlikte klip hazırladı. Hastanenin içinde ve çeşitli birimlerinde işaret dili kullanılarak “Hayat bayram olsa” şarkısına klip çekildi. Bulanık Devlet Hastanesi ve Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğinde hazırlanan klip, kısa sürede sosyal medyada ilgi odağı oldu.
Bulanık Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdiresi Ayşe Zırhlı, sağlık hizmeti sunumunda iletişimin çok önemli olduğunu belirterek, “Biz sağlık çalışanları olarak hastalarımızla sürekli iletişim halinde olmak durumundayız. Ancak, işitme engelli hastalarımızla doğru iletişim kurma noktasında eksiklerimiz var. Bu nedenle de eğitim birimi olarak çalışanlarımıza yönelik ‘İşaret Dili’ kursu düzenlemenin gerekliliğini hastane yönetimi ile paylaşarak bu kursu verdik. Kursumuz, bir kliple son buldu” diye konuştu.
Ayşe Zırhlı, Bulanık Devlet Hastanesi olarak ‘Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında verilen kursun tamamlanmasıyla klip çektiklerini belirterek, “Bulanık Devlet Hastanesi çalışanları tarafından güzel bir proje imza atıldı. Engelliler ile aramızdaki tek fark ses diyerek yolla çıkarak, farklılık oluşturabilmek amacıyla bir klip çektik. ‘Hayat bayram olsa’ şarkısını işaret dili ile seslendirdik. Sağlık tesislerine engelli bireylerin güvenle erişebilmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu çalışmayla olumlu tepkiler aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem