Sağlık çalışanları ve örtülü kadınlar için özel maske bandı

BİTLİS'İN TATVAN İLÇESİNDEKİ ASAR-I SANAT KORUMA EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI ŞAZİME HANCI, SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE ÖRTÜLÜ KADINLAR İÇİN ÖZEL MASKE BANDI ÜRETTİ.

Genel 14.05.2020 10:11:48 0
Sağlık çalışanları ve örtülü kadınlar için özel maske bandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Asar-ı Sanat Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şazime Hancı, sağlık çalışanları ve örtülü kadınlar için özel maske bandı üretti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle mesailerine yoğun bir şekilde devam eden sağlık çalışanlarını fiziki olarak rahatlatmak adına maske bandı üretimine başlandı. Bin 500 adet üretilecek olan maske bandı, korona virüs salgının yayılmasını engellemek amacıyla yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak verilecek. Asar-ı Sanat Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şazime Hancı, sanat dünyası olarak sağlık çalışanlarına vefa borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Başkan Hancı, “Dernek olarak sağlık çalışanlarımıza, sanat dünyası olarak vefa borcumuzu ödemek istedik. Onlar bizim sağlımız için 7 gün 24 saat çalışmalarına karşılık bizlerde sürekli takmak zorunda oldukları maskeler için bant üretimine geçtik. Keçeden tasarladığımız bu maske bantlarını İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ederek kendilerine hediye edeceğiz. Bu bantlarımızı özellikle ince keçeden yaparak hem terletmeyi önleyeceğiz hem de rahatlıkla kullanmalarını sağlayacağız. Maske bantlarımız özellikle maskeleri 7/24 takmak zorunda olan sağlık çalışanlarımızın belli bir müddet sonra kulak arkalarında oluşan tahrişler, ağırlıklar, tesettürlü sağlık çalışanlarımızın maskeleri tutturmak için iğne kullanmaları ya da tesettürlerini açmak zorunda kalmalarından dolayı böyle bir tasarım yaparak onların işlerini daha da kolaylaştırmak istedik. Bizlerde onların sağlığı için böyle bir çaba göstermek istedik. Bantlarla beraber rahatlıkla maskeleri takarak işlerini kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.

Şu anda bin 500 maske bandı yaptıklarını belirten Hancı, “Kendilerine götürüp takdim edeceğiz. Bundan sonrası için de sağlık müdürlüğümüz tarafından bir talep olursa seri üretime geçmeyi düşünüyoruz. Örtülü bayanlarımız bir yere gidince maske konusunda çok fazla zahmet çekiyor. Marketlere ve belirli toplu alanlara maskesiz giremiyoruz. Bunun için örtülü bayanlarımız ya iğneyle ya da örtülerini açarak maske takma konusunda bayağı zorlanıyorlar. Bu maske bantları sayesinde çok rahat edecekler. Uzun süre takmak zorunda olanların kulak arkasında tahrişler oluşuyor. Bu durumda ilerleyen zamanlarda sağlık sorunlarına yol açabilir. Biz bunları önlemek adına böyle bir üretim yaptık. İsteyen herkes bizim atölyemizden bunu rahatlıkla temin edebilir. Maske bantlarımız kursiyerlerimiz tarafından tamamen gönüllü olarak üretiliyor. Bantlarımızın her aşaması el emeğidir. Biz bunları 30 adet paket şeklinde teslim edeceğiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem