Sadıkoğlu’ndan Malatya basınına teşekkür

MALATYA’NIN 6. BÖLGE TEŞVİKLERİ KAPSAMINDAN ÇIKARILMASI SONRASINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK İÇİN ANKARA VE İSTANBUL’DA ÖNEMLİ GİRİŞİMLERDE BULUNAN MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU, CUMHURBAŞKANININ ESK?

Genel 23.09.2020 16:23:47 0
Sadıkoğlu’ndan Malatya basınına teşekkür
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2020 16:23

Malatya’nın 6. Bölge teşvikleri kapsamından çıkarılması sonrasında kararda değişiklik için Ankara ve İstanbul’da önemli girişimlerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanının eski teşvik sistemine geri dönülmesi talimatının ardından Malatya basınına sürece katkılarından ötürü teşekkür etti.

Sürecin olumlu bir noktaya gelmesinde basın camiasının katkısına vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Yabancı yatırımcıyı Malatya’mıza çekmek için elimizdeki en önemli koz olan 6. Bölge teşvikleri kapsamından çıkarılmamız, gelecek süreçte şehrimiz sanayisinin yükselen gelişimine büyük darbe vuracaktı. Bu nedenle Resmî Gazete’de yayınlanan kararın ardından vatandaşımıza konunun önemini vurgulamak ve bürokratik girişimlerimiz öncesinde kamuoyu oluşturmak amacıyla gerekli açıklamaları yapıp, düzenlediğimiz basın toplantısında sürecin yaratacağı tüm olumsuzlukları sıraladık. Sürecin başından bu yana bizleri yalnız bırakmayan basınımız, konunun önemini halkımıza duyurmamızda ve kamuoyu oluşturmamızda güçlü şekilde destek oldu” dedi.

“Basınımızın süreçte emeği büyük”

Açıklamasında, sürece sağladıkları katkılardan ötürü basın çalışanlarına teşekkürlerini ileten Başkan Sadıkoğlu, “Özellikle sanayimizde son 2 yıl içerisinde yakaladığımız yükselişin sürmesi ve buna bağlı olarak istihdam olanaklarının artması açısından 6. Bölge teşvikleri büyük önem taşıyordu. Telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olacak karardan dönülmesi adına yaptığımız çalışmalarda bizlere destek olan, taleplerimizin daha güçlü şekilde yankılanmasına vesile olan basınımızın süreçte emeği büyük. Bu nedenle, başta pandemi sürecinin zor koşullarında sahada kamu yararına haber peşinde koşan muhabirlerimiz olmak üzere, gazete, televizyon ve internet medyamızın tüm temsilcilerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Sesimizin gür çıkmadığı dönemler Malatya’mıza ciddi zaman ve ekonomik kayıplar yaşattı”

Sadıkoğlu, şehrin menfaatlerini korumak, toplumu yönlendirip bütünlük sağlama noktasında medya organlarına ciddi sorumluluk düştüğünü belirterek, “Her zaman vurguladığımız bir husus var. Malatya’nın menfaatlerini korumak ve şehrimizi bölgesinde daha güçlü bir il konumuna getirebilmemiz için birlik, beraberlik ruhu ile hareket etmemiz şart. Bunu gerçekleştiremediğimiz, sesimizin gür çıkmadığı dönemlerde Malatya’mız ciddi zaman ve ekonomik kayıplar yaşadı. Şayet şehrimizi herhangi bir alanda dezavantajlı konuma düşürecek bir konuda mücadele vermemiz gerekiyor ise tüm kişisel çıkarlar, fikir ayrılıkları, siyasi-politik düşünceler bir yana bırakılıp tek ses olarak, güçlü bir irade ortaya koymamız gerekiyor. Bu noktada basınımıza büyük görev düştüğünü düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ