Sadıkoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE YAYIMLADIĞI MESAJINDA “KURTULUŞA İLK ADIMIN 101’NCİ YILI KUTLU OLSUN” DEDİ.

Genel 19.05.2020 15:02:17 0
Sadıkoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2020 15:02

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında “Kurtuluşa ilk adımın 101’nci yılı kutlu olsun” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve MTSO Başkanı Sadıkoğlu, Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Ulusların tarihinde, tüm umutların yerini umutsuzluğa bıraktığı, karanlık ve fırtınalı dönemleri olduğunu dile getiren Sadıkoğlu, “Bir milletin böylesi bir süreçten zaferle çıkabilmesinin yegane yolu ise inanmış, hürriyeti yaşama önceleyen, fedakar ve cesur bir insan zümresine sahip olmasıdır. ‘Şark Meselesi’ planı ile parçalanıp, paylaşılmak istenen Osmanlı topraklarında nihai hedef Anadolu topraklarıyken, 13 Kasım 1918’de Adana’dan İstanbul’a ulaşan Mustafa Kemal Galata’ya geçmek üzere bindiği teknede düşman zırhlılarına bakarak o tarihi cümleyi sarf etmişti. “Geldikleri gibi giderler’ Nitekim öyle de olacaktı, gideceklerdi de. Bandırma Vapuru’nun Samsun limanına yanaştığı 19 Mayıs 1919 tarihi, onursuz bir yaşama karşı onurlu bir ölümün esas alındığı, şerefli bir zaferle sonuçlanacak istiklal mücadelesinin başlangıç tarihiydi. Mali, idari, adli, askeri her alanda tam bağımsızlık ülküsü, sömürüye karşı milli birlik parolası ve cehalet prangasından kurtulma arzusu ile başlayıp zaferle sonuçlanacak mücadelenin ilk adımı bu sözden 6 ay sonra, 19 Mayıs 1919’da atılacaktı. Samsun’a çıkışın ardından Anadolu’da ilmek ilmek işlenen milli mücadele, sadece yurdu pay eden işgalci güçlerin ordularına karşı bir başkaldırı değil, onların sömürü ideolojilerine, bu topraklardaki işbirlikçilerine ve umutsuzluğa karşı verilen bir savaştı” ifadelerine yer verdi.

Sadıkoğlu, “Tarih hafızamızda mümtaz bir yeri olan 19 Mayıs bizlere; İstanbul Boğazına demirlemiş düşman zırhlıları arasından geçerken, “Geldikleri gibi giderler” sözünü söylemekte beis görmeyen Mustafa Kemal idealizmi ile onun bu kararlılığına ortak olan ecdadın inanç, cesaret, azim ve fedakarlığının genetik kodlarımızda mevcut olduğunu milletçe karşılaştığımız tüm zorluklarda hatırlatmalıdır. Milli mücadeleden milli bağımsızlığa giden yolun ilk adımı olan 19 Mayıs’ın 101’nci yıldönümünü kutlarken, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm milletimizin 19 Mayıs ve istiklal mücadelesinin önemini daha fazla kavramaya, onurlu ve çetin bir süreç sonunda elde edilen Cumhuriyet kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ