Rusya'da mahkeme, Navalnıy'ın hapis cezasına yaptığı itirazı reddetti

Moskova Şehir Mahkemesi, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasının, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle, normal hapis cezasına çevrilmesine olan itirazını reddetti.

Genel 20.02.2021 16:50:28 0
Rusya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.02.2021 16:50

MOSKOVA (AA) - Moskova'da Babuşkinskiy Mahkemesinde, Navalnıy hakkında verilen karara itiraz görüşüldü.

Tarafların dinlenilmesinden sonra mahkeme, Navalnıy’ın yolsuzlukla ilgili davada aldığı 3,5 yıllık ev hapsinin, çektiği cezaların da hesaba katılarak normal hapse çevrilmesi yönünde alınan kararı haklı buldu.

Ayrıca mahkeme, önceden ev hapsinde geçirdiği 10 aylık süreyi yaklaşık 1 yıla çıkararak, Navalnıy’ın 2,5 yıllık kalan cezasını hapishanede geçirmesine karar verdi.

Mahkemeyi, bazı Batılı ülkelerin büyükelçiliklerinden diplomatlar da takip etti.

"Rusya’nın mutlu olması için mücadele etmek istiyorum"

Mahkeme salonunda hakim karşısına çıkan Navalnıy, yaptığı konuşmada, tedavi gördüğü Berlin’den döndüğüne pişman olmadığını söyledi.

Rusya’nın özgür olmasını istediğini ancak bunun tek başına yeterli olmadığını savunan Navalnıy, "Rusya’nın mutlu olması için mücadele etmek istiyorum. Her şeye sahibiz ama yine de mutsuz bir ülkeyiz. Sloganı değiştirmeyi öneriyorum: Rusya sadece özgür değil aynı zamanda mutlu olmalı. Rusya mutlu olacak." ifadelerini kullandı.

Navalnıy, 17 Ocak’ta havaalanında tutuklanmıştı

Rus muhalif Navalnıy, zehirlendiği iddiasıyla Berlin’de tedavi gördükten sonra 17 Ocak’ta Moskova’ya dönüşünde havaalanında tutuklanmıştı.

Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine, 2 Şubat'ta Moskova Şehir Mahkemesinde Navalnıy aleyhinde açılan dava sonuçlanmış, mahkeme Navalnıy'ın geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevirmişti.

Mahkeme, önceden ev hapsinde geçirdiği 10 aylık süreyi hesaba katarak Navalnıy'ın kalan cezasını hapishanede geçirmesine karar vermişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 16 Şubat'ta Navalnıy'ın derhal serbest bırakılması için Rusya’ya geçici tedbir aldığını bildirmeye karar vermişti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ