Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü törenlerle kutlandı

Rusya'da, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 76. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Genel 9.05.2021 16:21:15 0
Rusya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2021 16:21

Başkent Moskova'da tarihi Kızıl Meydan'da 9 Mayıs Zafer Günü kapsamında askeri geçit töreni yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve kabine üyeleri ile gazilerin katıldığı törende, 12 binden fazla asker yer aldı.

Putin askeri geçit töreninin başlangıcında yaptığı konuşmada, tarihten dersler ve sonuçlar çıkarılması gerektiğini belirterek, "Ne yazık ki, üstün olduklarına dair saçma teoriler benimseyen Nazilerin ideolojisinden çoğu yeniden kullanılmaya çalışılıyor. Bugün ellerinde yüz binlerce insanın kanı olan hainleri ve suçluları haklı çıkarmak için tarihi yeniden yazma denemelerini, yok edilememiş cezalandırıcıları ve takipçilerini görüyoruz. Halkımız bunun neye yol açtığını iyi biliyor." dedi.

Vladimir Putin, Rusya'nın sürekli olarak uluslararası hukuku ve ulusal çıkarlarını savunmaya devam edeceğini, halkının güvenliğini sağlayacağını kaydetti.

Putin'in konuşmasından sonra başlayan geçit töreninde 190 askeri araç ve silah sergilendi. Üçüncü nesil tank "Armata", modernize edilmiş T-72B3M model tank, kısa menzilli balistik füze sistemi "İskender-M", füze sistemleri Buk-M3 ve TOP-M2, karadan havaya kısa ve orta menzilli füze uçaksavar sistemi "Pantsir-S", S-400 hava savunma füze sistemi ve kıtalararası balistik füze sistemi "Yars" sergilenen silahlar arasında yer aldı.

Başta 5. nesil Su-57 savaş uçağı, hipersonik füze sistemi taşıyan MİG-31K, Su-34, Su-30CM ve Su-35C avcı uçakları, Tu-95 ve Tu-160 stratejik bombardıman uçakları olmak üzere 76 askeri uçak ve helikopter Kızıl Meydan üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Daha sonra Putin ve Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, Kremlin Sarayı'nın yakınında bulunan Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Her yıl 9 Mayıs'ta, 2. Dünya Savaşı'na katılanların ve hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen "Ölümsüz Alay" yürüyüşü ise bu yıl da yine geçen yıl olduğu gibi salgın tedbirleri çerçevesinde çevrim içi olarak yapıldı, sokaklarda yürüyüş düzenlenmedi.

9 Mayıs Zafer Günü, ülkenin diğer şehirlerinde de vatandaşların katılımıyla ve askeri geçit törenleriyle kutlandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ