Renault Grubu, elektrifikasyon stratejisini güçlendiriyor

- Clio E-TECH 140 bg, Yeni Captur E-TECH Plug-in 160 bg ve Yeni Megane E-TECH Plug-in 160 bg modelleri ile birlikte Renault Grubu, ZOE, Twizy ve Kangoo Z.E. yüzde 100 elektrikli modellerinden oluşan geniş elektrikli araç ürün gamını tamamlıyor

Genel 2.03.2020 14:46:22 0
Renault Grubu, elektrifikasyon stratejisini güçlendiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.03.2020 14:46

İSTANBUL (AA) - Renault Grubu, yenilikçi e-tech hibrit teknolojisi ile elektrifikasyon stratejisini güçlendiriyor.

Renault Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, grup, Yeni Clio'nun hibrit versiyonun yanı sıra Yeni Captur ve Yeni Megane'ın şarj edilebilir hibrit (Plug-in) versiyonlarının tanıtımını gerçekleştiriyor. Clio E-TECH 140 bg, Yeni Captur E-TECH Plug-in 160 bg ve Yeni Megane E-TECH Plug-in 160 bg modelleri ile birlikte Renault Grubu, ZOE, Twizy ve Kangoo Z.E. yüzde 100 elektrikli modellerinden oluşan geniş elektrikli araç ürün gamını tamamlıyor.

Yeni E-TECH hibrit ürün gamı, karbondioksit salımını ve yakıt tüketimini sınırlandırarak müşterilere ihtiyaçlarına en uygun otomobili seçme imkanı sağlayacak.

En çok satılan modellerde ulaşılabilir bu ürün gamı ile elektrikli otomobil kullanma keyfi ve deneyimi daha geniş kitlelere ulaşacak

- Yüzde 40’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor

Renault Grubu, 10 yılı aşkın süredir elektrikli araç deneyimi çerçevesinde, dinamik ve verimli hibrit motor seçeneklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Clio E-TECH, şehir içindeki kullanım süresinin yüzde 80’ini tamamen elektrik modunda gerçekleştirerek benzinli bir motora kıyasla yüzde 40’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yeni Captur E-TECH Plug-in ve Yeni Megane E-TECH Plug-in, karma kullanımda (WLTP) 50 kilometreden 135 km/s hıza kadar ve şehir içi kullanımda 65 kilometreye kadar (WLTP şehir) yüzde 100 elektrikle kullanım imkanı sunuyor. E-TECH motorlar daha iyi sürüş keyfi, mükemmel yakıt optimizasyonu, yavaşlama sırasında gelişmiş pil şarjı gibi avantajlar sunuyor.

Renault hibrit motorları "Full hibrit" için E-TECH (HEV veya "hibrit") ve “plug-in hibrit” için E-TECH Plug-in (PHEV veya “şarj edilebilir hibrit” olmak üzere iki versiyon olarak sunuluyor. E-TECH motor, CMF-B ve CMF-C/D modüler platformları sayesinde bu modellere kolayca entegre edilebiliyor.

Hibrit teknolojisi, aynı zamanda Renault F1 Takımının geniş bilgi birikiminden ve F1 yarışları için geliştirilen teknolojiden faydalanıyor.
Yeni hibrit motorlar, İttifak’ın deneyim ve sinerjisine dayanıyor. Renault Grubu, bugün ve yarın herkes için sürdürülebilir mobilite vizyonu çerçevesinde 2022’ye kadar yüzde 100 elektrikli 8 model ve hibrit/şarj edilebilir hibrit 12 model ile ürün gamında elektrifikasyonu hızlandırıyor.

- Sürüş keyfi ve verimliliği birleştiren motor

Açıklamaya göre, Renault mühendisleri tarafından geliştirilen E-TECH motor (hibrit veya şarj edilebilir hibrit), 2014 Paris Otomobil Fuarı'nda ilk gösterimi gerçekleştirilen EOLAB konsept modelinin mirasından faydalanıyor.

Markanın elektrikli otomobil deneyiminden ve 1.6 litre yeni nesil benzinli motor ışığında İttifak bünyesinde tasarlanan motorlardan yararlanıyor. HSG (High-Voltage Starter Generator veya yüksek gerilim marş) ve yenilikçi multimod debriyajsız vites kutusu olmak üzere iki elektrikli motor eşlik ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ