Rektör Çomaklı, Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na katıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Katkıları Ve Kosgeb’in Desteği İle Hazırlanan Erzurum Gıda Ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Fuaye Alanında Gerçekleştirilen Törenle Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Genel 16.10.2019 18:07:34 0
Rektör Çomaklı, Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2019 18:07

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin katkıları ve KOSGEB’in desteği ile hazırlanan Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Açılış törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, sektör temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarına Atatürk Üniversitesi; Su Ürünleri, Ziraat ve Turizm Fakültesi ile geniş bir katılım sağladı. Birimlerin açtığı stantları gezen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fuara katılan diğer firmaların stantlarını da ziyaret eden Çomaklı, üniversite-sanayii iş birliğine yönelik çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Erzurum’da ilk kez düzenlenen bu fuar ile zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliklerini artırmak, yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oluşturulması hedefleniyor. Fuar aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkânlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirmeyi planlıyor.

Doğu Anadolu’nun güzide şehri Erzurum’un zengin yemek kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacı ile fuar kapsamında Erzurum Aşçılar Derneği ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Cağ Kebabı, Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, Şalgam Dolması, Su Böreği, Lor Dolması, Demir Tatlısı, Dut Çullaması gibi yöreye has yemekler yapılacak ve bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşıyor.

Fuar kapsamında Cheese Life Magazine Dergisi ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliği ile Geleneksel Gıdaların ve Peynirin Gastroturizmdeki Önemi, Türkiye’de Gastroturizm, Coğrafi İşaretler, Yöresel Mutfağımızda Peynir gibi çeşitli konularda söyleşiler düzenleniyor.

Girişlerin ücretsiz olduğu Fuar 16-17-17-19 Ekim tarihlerinde 10.00-20.00, son gün ise - 20 Ekim Pazar - saat 19.00’a kadar ziyarete açık olacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ