Refahiye'de 'Arazi Toplulaştırma Projeleri' toplantısı yapıldı

Genel 14.03.2018 08:38:23 0
Refahiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.03.2018 08:38
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Refahiye ilçelerinde bulunan 23 köyü arazi toplulaştırma programı kapsamına aldı. Projenin tanıtılması amacıyla kaymakamlık toplantı salonunda bir organizasyon gerçekleştirdi.
Düzenlenen toplantıya Refahiye Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir başkanlığında, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdür V. Murat Karaslan, Refahiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür V. Engin Ertunç ve proje kapsamına alınan köy muhtarları katıldı.
Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, arazi toplulaştırmanın önemine değindi. İl Müdürü Şahin, "Artan nüfus ve beslenme ihtiyacı tarım sektörünün daha fazla tarımsal ürün elde etme gereğini ortaya koymaktadır. Toprağın sınırlı bir kaynak olması nedeniyle aynı alandan daha fazla ürün elde etme imkânlarının araştırılması gerekmektedir. Tarım arazilerinden ki yapısal bozukluklar verimin düşmesine neden olmakta verim artırıcı tedbirlerin alınmasını öngörmektedir. Bu nedenle tarım arazilerinin ıslah edilmesi hususunu ön plana çıkarmaktadır. Bu yatırımlar ile tarımdan elde edilen gelirin yükseltilmesi çiftçimizin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve yaşam refahının artırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.
İl Müdürü Murat Şahin’in konuşmasının ardından Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Murat Karaslan tarafından yapılacak olan arazi toplulaştırma çalışmaları konusunda teknik sunum yapıldı.
Toplantıda konuşan Refahiye Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, burada yaptığı konuşmada, arazi toplulaştırması ve sulama hizmetlerine çok önem verdiklerini söyledi. Bölgenin kalkınmasında lokomotif olacak tarımsal verimliliğin temel unsuru olan söz konusu projelerin, sağlıklı ilerleyebilmesi için toplulaştırma ve sulama projelerini yürüten kurumları, düzenli olarak bir araya getirerek koordine ettiklerine işaret eden Hatice Bayar Özdemir, bu koordinasyon ve takibin neticesinde işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde hedefe doğru hızla ilerlemeye devam ettiklerini söyledi.
Toplantıda daha sonra muhtarlardan gelen sorulara cevap verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ