Refahiye'de 'Arazi Toplulaştırma Projeleri' toplantısı yapıldı

Genel 14.03.2018 08:38:23 0
Refahiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.03.2018 08:38
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Refahiye ilçelerinde bulunan 23 köyü arazi toplulaştırma programı kapsamına aldı. Projenin tanıtılması amacıyla kaymakamlık toplantı salonunda bir organizasyon gerçekleştirdi.
Düzenlenen toplantıya Refahiye Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir başkanlığında, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdür V. Murat Karaslan, Refahiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür V. Engin Ertunç ve proje kapsamına alınan köy muhtarları katıldı.
Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, arazi toplulaştırmanın önemine değindi. İl Müdürü Şahin, "Artan nüfus ve beslenme ihtiyacı tarım sektörünün daha fazla tarımsal ürün elde etme gereğini ortaya koymaktadır. Toprağın sınırlı bir kaynak olması nedeniyle aynı alandan daha fazla ürün elde etme imkânlarının araştırılması gerekmektedir. Tarım arazilerinden ki yapısal bozukluklar verimin düşmesine neden olmakta verim artırıcı tedbirlerin alınmasını öngörmektedir. Bu nedenle tarım arazilerinin ıslah edilmesi hususunu ön plana çıkarmaktadır. Bu yatırımlar ile tarımdan elde edilen gelirin yükseltilmesi çiftçimizin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve yaşam refahının artırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.
İl Müdürü Murat Şahin’in konuşmasının ardından Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Murat Karaslan tarafından yapılacak olan arazi toplulaştırma çalışmaları konusunda teknik sunum yapıldı.
Toplantıda konuşan Refahiye Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, burada yaptığı konuşmada, arazi toplulaştırması ve sulama hizmetlerine çok önem verdiklerini söyledi. Bölgenin kalkınmasında lokomotif olacak tarımsal verimliliğin temel unsuru olan söz konusu projelerin, sağlıklı ilerleyebilmesi için toplulaştırma ve sulama projelerini yürüten kurumları, düzenli olarak bir araya getirerek koordine ettiklerine işaret eden Hatice Bayar Özdemir, bu koordinasyon ve takibin neticesinde işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde hedefe doğru hızla ilerlemeye devam ettiklerini söyledi.
Toplantıda daha sonra muhtarlardan gelen sorulara cevap verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ