Reel sektör ve finans sektörü Erzurum’da buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) düzenlediği, ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları’nın 12.’si Erzurum’da yapıldı.Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) v

Genel 17.01.2019 19:55:27 0
Reel sektör ve finans sektörü Erzurum’da buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.01.2019 19:55

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) düzenlediği, ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları’nın 12.’si Erzurum’da yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erzurum Ticaret Borsası’nın (ETB) katkılarıyla Palandöken Kayak Merkezi’ndeki DedemanSki Lodge Otel’de gerçekleştirilen toplantı öncesi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın basına açıklamalarda bulundu.

Hisarcıklıoğlu; “Hepimiz aynı gemideyiz”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme" toplantısında, Anadolu’da ortak diyalog toplantıları kapsamında 11 ilde toplandıklarını, Erzurum’da ise 12. toplantıyı yaptıklarını söyledi. Toplantıya oda, borsa ve iş dünyasının temsilcileri ile 8 bankanın genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu; "Burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu sıkıntılı dönemde tarihimizde ilk defa Türkiye Bankalar Birliği ve Türk özel sektörü bir arada, Anadolu’nun dertlerini ve sıkıntılarını öğrenmek üzere birlikte hareket ediyor. Bu sıkıntılı ortamlarda biz biliyoruz ki ikimiz de aynı gemideyiz ve ikimizin de birbirinden farkı yok. Bizim sıkıntımız onların sıkıntısı, onların sıkıntısı bizim sıkıntımız."

Sıkıntılı dönemin geçici olduğuna inandıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Önümüz açık, son 25 yıla baktığımız zaman bunun gibi birçok sıkıntı geldi, geçti ve daha da güçlü çıktık. Bundan da güçlü çıkacağız, umudumuz var" diye konuştu.

TBB Başkanı Aydın; “Bankacılık sistemi gayretini artırıyor”

TBB Başkanı Hüseyin Aydın da yaptığı konuşmada, toplantıda dertleri, sıkıntıları ve sorunları açık yüreklilikle konuşacaklarını kaydederek, "Türk bankacılık sistemi, Türk reel sektörünün ve Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi hususunda gayretini her geçen gün daha da artırıyor. Bunu ülkemizin her bölgesinde göstereceğiz" diye konuştu.

Başkan Yücelik sorunları dile getirdi

Daha sonra reel sektör temsilcilerinin katılımıyla başlayan toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un kredi ve mevduat durumu ile 2018 yılında kullandırılan nefes kredileriyle ilgili bilgi verdi. Başkan Yücelik ayrıca, sanayici ve iş adamlarının kredi kullanımında bankalarda karşılaştıkları sorunları dile getirerek, sorunların çözümü noktasında bankaların da reel sektöre kolaylık sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

İş dünyası ve bankaları buluşturan toplantı konuşmaların ardından, basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda, bankalarla problem yaşayan reel sektör temsilcileri, yaşadıkları sorunları ikili görüşmelerde bankaların üst düzey yetkililerine aktarma imkanı buldu.

Toplantıya, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Aydın’ın yanı sıra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ile TBB Yönetim Kurulu üyeleri; Akbank, Halkbank, Vakıfbank, TEB, Eximbank, Şekerbank ve Ziraat Bankası genel müdür ve genel müdür yardımcıları katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ