Ramazanda davul sesini ilk kez duydular

RAMAZAN DAVULCULARI, RAMAZAN’IN ORTASINDAN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Genel 9.05.2020 11:46:04 0
Ramazanda davul sesini ilk kez duydular
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2020 11:46

Malatya’da Ramazan davulcuları, Ramazan ayının ortasından sonra ortaya çıktı. Korona virüs önlemleri nedeniyle dışarı çıkamayan davulcular, Malatya’da kısıtlamaların gevşetilmesiyle sahurda davul zurnaları ile vatandaşları sahurda kaldırmaya başladılar.

Malatya’da Ramazan ayında bazı mahallelerde sahur zamanı ilk kez davulcu gözüktü. İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine yeni tip korona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında Ramazan’da uygulanacak tedbirleri içeren genelge gönderilmişti. Gönderilen genelge neticesinde Ramazan davulcuları ile ilgili il ilçe hıfzıssıhha kurullarının, özellikle kaymakamların yerel yöneticilerle (belediyeler dahil) beraber vereceği kararlar doğrultusunda riayet edecekleri hususlar da genelgede belirtilmişti. Genelgeye göre, Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyareti, kapı zili çalmak gibi bulaşma riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için davulcuların faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlardan alınacak olması risk teşkil ettiğinden kısıtlamalar getirilmişti.

Malatya’da kısıtlamalar gevşetildi

Malatya’da Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesiyle sahurda davul zurnaları ile vatandaşları sahurda kaldırmaya başlayan Ramazan Davulcusu Murat Kartal, "15 gündür sahurda davul çalmadık. Korana virüs kısıtlamalarının gevşetilmesiyle nedeniyle bugün başladım. Ramazan ayında vatandaşlarımız sahura kaldırıyoruz. Haber kanallarını izledim ve baktım ki, korona virüs iyi durumu doğru gidiyor, benden babamla konuştum ve hayır duası aldım davul çalmaya başladım. Vatandaşlarımız sahura kaldırıyorum. Mahalle sakinleri, sahurda bizleri görünce çok mutlu oluyor. Bizlerde Battalgazi Fırat Mahallesin vatandaşlarımız sahura kaldırıyoruz. Kadir gecesine kadar davul çalacağız. Devlet büyüklerimiz bahşiş vermeyi kaldırdı. Olsun bizler vatandaşlarımıza hizmet sunmak için davulculuk mesleğimiz yapacağız” dedi.

Murat Kartal, "Bizler her zaman dua ediyoruz. Korona virüs vakaları en yakın zamanda son bulur inşallah. Her şey eskisi gibi güzel olur inşallah" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ