Qua Granite, ilk çeyrekte net kârını yaklaşık 7 kat artırdı

- Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan: - '2021 yılının birinci çeyreği, tüm operasyonel ve finansal göstergeler açısından rekorlar kırdığımız, çift haneli gelir büyümesi ve güçlü kârlılığımızın devam ettiği başar?

Genel 11.05.2021 09:46:59 0
Qua Granite, ilk çeyrekte net kârını yaklaşık 7 kat artırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2021 09:46

İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin teknik granit üretimi yapan en büyük tesislerinden Qua Granite'nin, ilk çeyrek net kârı 6,8 kat artışla 45,6 milyon TL oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Qua Granite ve bağlı ortaklığının konsolide bazda toplam gelirleri, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 64 artışla 202,4 milyon TL'ye yükseldi. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) yıllık bazda yüzde 195 artarak 72,5 milyon TL olarak gerçekleşirken FAVÖK marjı ise yüzde 35,8 oldu. Geçen yılın ilk çeyreğinde bu oran yüzde 20,0 seviyesinde bulunuyordu. Şirket ilk çeyrek boyunca yaşanan elverişsiz kur hareketlerine rağmen, net kârını 6,8 kat artırarak 45,6 milyon TL’ye ulaştırma başarısını gösterdi. Bu sonuçlarla şirket, kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık sürede en yüksek satış hasılatına, faaliyet ve net kârına ulaştı.


- İhracat gelirleri yüzde 44 arttı


Qua Granite, 60'dan fazla ülkeye ticaret yaparken, yurt dışına satışlardan 98,4 milyon TL gelir elde etti. Şirket, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre ihracat gelirlerini yüzde 44 artırdı.

İhracat gelirlerinin net satış gelirleri içerisindeki payı ise yüzde 49 olarak gerçekleşti. İlk çeyrekte üretim ve satış miktarını da artırmayı sürdüren Qua Granite, yılın ilk üç ayında teknik granit üretim ve üretimden satış miktarını geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 29,7 ve yüzde 28,5 artırarak, 2 bin 841 bin metrekare üretim ve 2 bin 797 bin metrekare satış gerçekleştirerek son beş yılın en yüksek performansına da imza attı.


- "Mevcut kapasitemizi 3 kat artırmayı hedefliyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, "Yılın ilk çeyreğinde, tüm operasyonel ve finansal göstergeler açısından rekorlar kırdığımız, çift haneli gelir büyümesi ve güçlü kârlılığımızın devam ettiği başarılı bir dönem oldu." ifadelerini kullandı.

Salgın ortamında alınan hızlı ve etkin önlemler, yüksek kârlılık, ihtiyatlı yatırım harcaması ve sıkı işletme sermayesi yönetimiyle birlikte güçlü serbest nakit akımı yaratmaya devam ettiklerini belirten Ercan, olası tedarik sıkıntılarına önlem olarak, ham madde stoklarını artırdıklarını ve olası tahsilat gecikmeleri için nakit ve nakit benzeri pozisyonunu ilk çeyrekte 28 milyon TL olarak koruduklarını bildirdi.

Ercan, mevcut kapasitenin 3 kat artırılmasına dönük olarak aldıkları teşvik belgesi kapsamındaki yatırımları planladıkları çerçeve ve zamanlamada tüm hızıyla ilerlediğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ