Prof.Dr. Çoban;'Balakgazi'nin intikamını almadan dönmeyin'

Genel 25.01.2018 13:07:24 0
Prof.Dr. Çoban;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.01.2018 13:07
Menbiç’te şehit edilen Balakgazi heykelinin önünde konuşan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, ’Atamız Balakgazi’nin intikamını almadan dönmeyin’ mesajı gönderdi.
Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Harput’ta bulunan Balakgazi anıtı önünde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’a seslenen Çoban, 894 yıl önce Menbiç’te şehit düşen Türk Orduları Komutanı Balakgazi’nin intikamının alınması çağrısında bulundu.
Büyük Selçuklu Sultanı tarafından ‘Müslüman Ordular Başkumandanı’ ünvanı verilen Balakgazi’nin 112 yılında, Harput’tan Halep’e kadar uzanan bir devlet kurduğunu belirten Çoban, “Harput Hükümdarı Balakgazi, göğsüne isabet eden ok ile şehit olduğunda, Menbiç kuşatmasındaydı. Tarihler bin 124 yılını gösteriyordu. Yüzyıllar boyunca, aktörler ve zaman değişti ama araç ve amaç hiç değişmedi. Haçlıların, o günkü kara kaplı defteri, tarih boyunca hiç ama hiç kapanmadı” dedi.
Balakgazi’nin Menbiç’te şehit olmasına o gün çok sevinen Haçlıların, bugün yine kudurduğunu dile getiren Çoban, “Güney sınırlarımızın hemen dibinde ve vatanımızın mücavir alanında, bir terör devleti kurma girişimi başlatmıştır. 894 Yıl önce, Menbiç’te şehit edilen Balakgazi heykelinin önünden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’a sesleniyorum. Gerekirse güneşe ateş taşıyın, buzdan ateş yakın ama atamız Balakgazi’nin intikamını almadan dönmeyin. Menbiç’e, gök gürlemesini andıran bir imanla akın ve emperyalizmin bugünkü uzantılarının göğsüne bir mızrak gibi saplanın. Balakgazi’nin torunları buradadır, devletinin yanında ve emrindedir” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ