Prof. Dr. Tuğrul Tankut: “Yapay zekanın gelecekte çok büyük etkileri olacak”

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tarafından “değişme” Adlı Konferans Düzenlendi

Genel 10.11.2019 00:05:47 0
Prof. Dr. Tuğrul Tankut: “Yapay zekanın gelecekte çok büyük etkileri olacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.11.2019 00:05

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde düzenlenen ‘Değişme’ adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Tuğrul Tankut, “Yapay zekanın gelecekte çok büyük etkileri olacak” dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Değişme” adlı konferans düzenlendi. Yanlızbağ Yerleşkesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve konuşmacı olarak emekli Prof. Dr. Tuğrul Tankut’un katıldığı konferansa üniversite genel sekreteri Dr. Öğretim Üyesi H. Ferit Bayata, Mühendislik Fakültesi öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Genel sekreteri Bayata’nın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Bayata, Prof. Dr. Tuğrul Tankut’ un önemli bir bilim adamı olduğunu dile getirerek kendisini Binali Yıldırım Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Prof. Dr. Tuğrul Tankut konferansta yaşam, insan, eğitim ve mühendislikte yaşanan değişimleri anlatarak yaşadığı tecrübeleri öğrenciler ile paylaştı. Konuşmasında Prof. Dr. Tankut, değişimin var olmanın temelinde yattığını, değişim olmadan gelişimin olmayacağına dikkat çekti. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte değişimin de hızlandığını belirten Prof. Tankut, yapay zekanın gelecekte çok büyük etkileri olacağına değinerek, yaşanan bu değişimlere uygun bir yöntem bulunmadığı takdirde eğitim ve mühendislik alanının nitelik ve anlam yitireceği yönünde düşüncesini dile getirdi.

Konuşmanın ardından öğrenciler ve öğretim elemanları Prof. Dr. Tuğrul Tankut’a sorularını ve görüşlerini iletti. Program sonunda Prof. Dr. Tankut’a katkılarından dolayı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Mekanik Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yalçıner tarafından hediye takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ