Pilav şenliğinde renkli görüntüler

Genel 24.04.2018 14:39:19 0
Pilav şenliğinde renkli görüntüler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.04.2018 14:39
Yeşilyurt’ta düzenlenen ’Pötürcek Pilavı’ şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çırmıhtı’nın eski geleneklerinden olan ve mahalle sakinleri arasında toplanan erzaklarla yapılması nedeniyle ortak yaşam kültürünün en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen ’Pötürcek Pilavı’ şenliğine katılarak pilav dağıttı.
Yemekleri, sokak oyunları, adetleri, gelenekleri ve tarihi özellikleriyle birçok güzellikleri içinde barındıran Yeşilyurt İlçesinde unutulmaya yüz tutmuş gelenekler arasında yer alan Pötürcek Pilavı’nı unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen şenlikte hem duygusal, hem de neşeli anlar yaşandı.
Etkinlik için bir araya gelen çocuklar öncelikle kendi aralarında “ Var mısınız Hayfene Kurmaya” teklifi yaptıktan sonra ucuna Türk bayrağı ve yazma bağladıkları bir sopayı geline benzeterek mahalle aralarında gezmeye başladılar. Çocuklar “ Pöt pöt pötürcek, Pötürceğe ne gerek? İki kaşık yağ gerek” diyerek kapı kapı dolaştıkları mahalle aralarında her evden yemeklik malzeme, tava ve ocak talep etti.
Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu yıllarda ortak yaşam kültürünün en güzel örneklerinden olan ve mahalle sakinlerinin bir araya gelip ortaklaşa pişirip hep birlikte yendiği için farklı bir kültürel özelliği bulunan Pötürcek Pilavı şenliğine duyarsız kalmayan Çırmıhtılılar “Çorbada benimde tuzum olsun” diyerek yağ, bulgur, salça ve kavurma verdi. Bir araya getirilen malzemelerden yapılan Pötürcek Pilavı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve yemek duasından sonra mahalle sakinlerine ikram edildi.
Şenliğe katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kazanların başına geçerek mahalle sakinlerine pilav dağıttı.
Mahalle sakinlerini şenlikte yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, adetlerin ve geleneklerin toplumları var eden önemli etkenler olduğunu ifade ederken, geleneklerin yaşatılmasına katkı sağlayan mahalle sakinlerini tebrik etti.
Yeşilyurt Belediyesinin geleneksel etkinliklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına önem verdiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Çırmıhtı’da yıllar öncesinde çocuklar tarafından başlatılıp mahalle sakinlerinin destek vermesiyle yapılan ve geleneksel özellikleri bulunan Pötürcek Pilavının şenlik halinde hatırlanması çok önemlidir. Tarihimizde var olan bu tür adetlerin ve geleneklerin yaşatılmasına bizlerde Yeşilyurt Belediyesi olarak destek veriyoruz. Bu tür şenliklerin daha geniş kesime duyurulması, katılımın daha fazla olması adına elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Böylesine güzel şenlikler birlik ve beraberlik anlayışımızın daha sağlam hale gelmesine, ortak yaşam kültürümüzün diri ve canlı kalmasını vesile kılmaktadır. Şenlikte emeği geçen herkesi tebrik eder kutlarım” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ