Patlamada şehit olan askerlerimiz memleketlerine gönderildi

Şırnak, Kars ve Bitlis'te meydana gelen patlamada şehit olan 5 askerimiz toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Genel 26.04.2017 10:29:35 0
Patlamada şehit olan askerlerimiz memleketlerine gönderildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şırnak, Kars ve Bitlis'te meydana gelen patlamada şehit olan 5 askerimiz toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

 

ŞIRNAK

 

Şırnak’ta teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuşlar Sedat Düzgün ve Nezir Pınarcı’nın naaşları düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. 
 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi kırsalında teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen uzman çavuşlar Sedat Düzgün ve Nezir Pınarcı için uğurlama töreni düzenlendi. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Hünkar Keleş, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulup, özgeçmişlerinin okunmasıyla başlayan tören, dua edilmesiyle sona erdi. 
 

Törenin ardından şehit Pınarcı’nın naaşı Manisa’ya, şehit Düzgün'ün naaşı ise Çorum’a gönderilmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü. 

 

ERZURUM

 

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu şehit düşen 2 uzman çavuşun cenazeleri, Erzurum’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. 
 

Kağızman ilçesi kırsalında dün mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Hüseyin Emre Kul ve Tekin Tekin’in naaşları sabah saatlerinde Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Doğan, askeri erkan ve şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ve duanın ardından Şehit Hüseyin Emre Kul'un cenazesi memleketi Kahramanmaraş’a, Şehit Tekin Tekin’in cenazesi ise Bitlis’e askeri uçakla uğurlandı.

 

BİTLİS

 

Bitlis’te dün Sehi Ormanları bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında patlama nedeniyle şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Çelebi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. 
Bitlis'te dün kırsal bölgede arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Çelebi için Bitlis İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Jandarma Komutanlığındaki tören alanına getirilerek, öz geçmişleri okundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
 

Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye’nin büyük bir saldırı altında olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

“100 sene önce Çanakkale’de yapılmak istenen bugün bir kez daha kıyımıza yanaşarak yapılmak isteniyor. Bugün 100 sene öncesinde farklı bir şey var saldırılarını Müslüman ülkeler içinde kurdukları terör örgütleri vasıtası ile vekalet savaşı ve taşeron savaşı dediğimiz yöntemlerle yapıyorlar. Ama Türkiye saldırıldıkça büyüyen ve güçlenen bir devlettir. Dünya mazlumlarının duasında olan bir devlettir. Burada şehidimize ve şehitlerimize minnettarlığımızı arz etmemiz gerekiyor. Onlar vatanları için can vermeye yemin ettiler ve yeminlerine sadık kaldılar. İnsanın verebileceği en kıymetli şey kendi hayatıdır. Onlar bu vatan için bizler için kendi hayatlarını verdiler” diye konuştu.
 

Konuşma ve duaların ardından şehidin naaşı gözyaşları içinde memleketine uğurlandı.