Patlamada şehit olan askerlerimiz memleketlerine gönderildi

Şırnak, Kars ve Bitlis'te meydana gelen patlamada şehit olan 5 askerimiz toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Genel 26.04.2017 10:29:35 0
Patlamada şehit olan askerlerimiz memleketlerine gönderildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2017 10:29

Şırnak, Kars ve Bitlis'te meydana gelen patlamada şehit olan 5 askerimiz toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

 

ŞIRNAK

 

Şırnak’ta teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuşlar Sedat Düzgün ve Nezir Pınarcı’nın naaşları düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. 
 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi kırsalında teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen uzman çavuşlar Sedat Düzgün ve Nezir Pınarcı için uğurlama töreni düzenlendi. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Hünkar Keleş, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulup, özgeçmişlerinin okunmasıyla başlayan tören, dua edilmesiyle sona erdi. 
 

Törenin ardından şehit Pınarcı’nın naaşı Manisa’ya, şehit Düzgün'ün naaşı ise Çorum’a gönderilmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü. 

 

ERZURUM

 

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu şehit düşen 2 uzman çavuşun cenazeleri, Erzurum’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. 
 

Kağızman ilçesi kırsalında dün mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Hüseyin Emre Kul ve Tekin Tekin’in naaşları sabah saatlerinde Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Doğan, askeri erkan ve şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ve duanın ardından Şehit Hüseyin Emre Kul'un cenazesi memleketi Kahramanmaraş’a, Şehit Tekin Tekin’in cenazesi ise Bitlis’e askeri uçakla uğurlandı.

 

BİTLİS

 

Bitlis’te dün Sehi Ormanları bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında patlama nedeniyle şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Çelebi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. 
Bitlis'te dün kırsal bölgede arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Çelebi için Bitlis İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Jandarma Komutanlığındaki tören alanına getirilerek, öz geçmişleri okundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
 

Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye’nin büyük bir saldırı altında olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

“100 sene önce Çanakkale’de yapılmak istenen bugün bir kez daha kıyımıza yanaşarak yapılmak isteniyor. Bugün 100 sene öncesinde farklı bir şey var saldırılarını Müslüman ülkeler içinde kurdukları terör örgütleri vasıtası ile vekalet savaşı ve taşeron savaşı dediğimiz yöntemlerle yapıyorlar. Ama Türkiye saldırıldıkça büyüyen ve güçlenen bir devlettir. Dünya mazlumlarının duasında olan bir devlettir. Burada şehidimize ve şehitlerimize minnettarlığımızı arz etmemiz gerekiyor. Onlar vatanları için can vermeye yemin ettiler ve yeminlerine sadık kaldılar. İnsanın verebileceği en kıymetli şey kendi hayatıdır. Onlar bu vatan için bizler için kendi hayatlarını verdiler” diye konuştu.
 

Konuşma ve duaların ardından şehidin naaşı gözyaşları içinde memleketine uğurlandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ