Paramotor nedir? Paramotor hakkında bilgiler

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında geçen Paramotor kelimesi halk tarafından merakla karşılanmış ve Paramotor nedir soruları internette araştırılmaya başlanmıştır. İşte Paramotorun ne olduğu ve tarihçesi.

Genel 28.11.2019 10:35:39 0
Paramotor nedir? Paramotor hakkında bilgiler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı Hakurk’ta teröristlere ait bir üs noktasında saldırı amaçlı kullanıldığı anlaşılan bir paramotor ele geçirilmesi sonrasında paramotorun ne olduğu insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Paramotor nedir? Paramotor, motorlu hafif hava araçları arasında en güvenileni ve en basit aracıdır. Taşınması kolay bir motor yapısına sahip olan Paramotor yamaç paraşütünün optimizasyonu ile çalışır.

Paramotor’lar motorlu yamaç paraşütleri veya Powered Paragliding(PPG) olarak bilinir. Paraşüt ve motor kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan bir sözcüktür. Sırta takılan bir motor ve pervane sayesinde yamaç paraşütünde sıkça kullanılan hafif bir hava aracıdır. uçuş esnasında yerden yüksekliği tamamen pilota bağlı olan paramotorlar yerden 5 km yüksekliğe ulaşabilirler. Dünya genelinde 20 yıllık bir geçmişi olan paramotorlar Türkiye’de son 10 yıllık süreçte yaygınlaşmıştır. Hobi uçuşları genellikte olmak üzere reklam ve haber amaçlı havadan fotoğraf ve video çekimler içinde kullanılabilmektedir. Paramotorlar genellikle çok daha ağır ve kontrolü daha zor olan yamaç paraşütlerinin motorlu hali olarak bilinmektedir. Motorsuz olarak kullanılan yamaç paraşütlerinden çok daha güvenlidir. Ayakla ve tekerlekli olarak hareket eden iki türü bulunmaktadır. Paramotor Tarihçesi Dünya da kullanılan ilk paramotor 1980 yılında İngiliz helikopter pilotu Mike Byne tarafından Essex’te kullanılmıştır. 1986 yılında Fransız La Mouette firmasının geliştirdiği yeni bir paramotor modeli, Fransa o dönemde ki buluşlar arasında en fazla meşhur olan ve en fazla tercih edilen buluşlardan olmuştur. İlk çıkışından itibaren sadece hobi aracı olarak kullanılan paramotorlar Avrupa’da hızla yayılmıştır. 13 Haziran 2006 tarihinde Kanadalı Csaba Lemak adlı firma tarafından ilk defa motorlu üretilmiştir ve yine aynı şekilde hobi alanında en fazla tutulan buluş olmuştur.

Kaynak: Haberport


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem