Pandemi sürecinde çiftlerin fotoğraf mekanı tarihi 'İçkale' oldu

Diyarbakır'da evlenecek çiftler, düğün ve nişan fotoğrafları için doğal stüdyoyu andıran tarihi İçkale Müze Kompleksi'ni tercih ediyor.

Genel 19.07.2020 12:54:32 0
Pandemi sürecinde çiftlerin fotoğraf mekanı tarihi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2020 12:54

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi İçkale Müze Kompleksi, hayatlarını birleştirecek çiftlerin düğün ve nişan fotoğrafları için doğal stüdyo oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak faaliyetleri kısıtlanan ve yeni normalleşme döneminde açılan düğün salonlarının ardından evlenecek çiftler, fotoğraf çektirmek için açık alanları tercih etmeye başladı.

Sur ilçesindeki tarihi İçkale Müze Kompleksi de düğün ve nişan fotoğrafları için açık alanı tercih eden çiftlerin uğrak yeri haline geldi.

Özellikle hafta sonu yoğunluğun yaşandığı İçkale'de çiftler, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar ve Hevsel Bahçeleri, Artuklu Sarayı, Hz. Süleyman Camisi ve 27 Sahabe Türbesi, St. George Kilisesi, Artuklu Kemeri, Aslanlı Çeşme ve Atatürk Müzesi çevresinde fotoğraf çektirme imkanı buluyor.

Valilikten çiftlere destek

Damat Adem Sarı, AA muhabirine, düğünü 3 ay önce yapmayı kararlaştırdıklarını ancak Kovid-19 nedeniyle ertelediklerini söyledi.

Düğünlerini Kovid-19 tedbirleri kapsamında açık alanda yapacaklarını ifade eden Sarı, fotoğraf için de dış çekimi tercih ettiklerini belirtti.

Sarı, şöyle konuştu:

"Sağ olsun valilik buradaki çekimler için çiftlerin girişini ücretsiz yapmış. Biz de Diyarbakır'ımızın en eski yerlerinden biri olan İçkale'yi tercih ettik, mutluyuz. Burası Diyarbakırımızın en güzel yeri. doğal manzarası var? Önceliğimiz Diyarbakır'ın en tarihi, en kadim yerlerinden olan İçkale oldu. Bu tarihi alanda mutluluğumuzu ölümsüzleştiriyoruz."

"Arkamızda Sur önümüzde Hevsel Bahçeleri var"

Damat Halil Doğan Sayılı ise Kovid-19 tedbirleri kapsamında düğün yapmayacaklarını, sadece nikah kıyacaklarını söyledi.

Birçok ülke gezdiğini ancak hiçbirinde böyle güzel manzara görmediğini işaret eden Sayılı, düğün çekimi için de böyle güzel bir yeri tercih ettiklerini aktardı.

Sayılı, şöyle konuştu:

"Sahabeler şehri olan Diyarbakır'ımızın güzel surları ve müzesi varken başka bir yer tercih edilmezdi. Arkamızda Surlar önümüzde Hevsel Bahçeleri var. Bunlar zaten Diyarbakırımızın tarihi alanlarıdır. Dolayısıyla böyle bir yer tercih edilmelidir. Pandemi süreci dolayısıyla hiç kimse bizim yüzümüzden mağdur olmasın dedik."

Gelin Leyla Yağmur da Pandemi nedeniyle iç çekimi tercih etmediklerini, dış çekim için doğal stüdyo olan İçkale'yi tercih ettiklerini vurgulayarak, "Burası Diyarbakır'da dış çekim mekanları olarak tercih edilecek yerlerden birisidir. Tarihi ve doğal ortam olduğu için burayı tercih ettik. Burası çok hoşumuza gitti." dedi.

"Pandemiden dolayı talepler daha fazla oldu"

Fotoğrafçı Murat Dağ, Diyarbakır'da günde 3-4 gelinin fotoğraf çekimini yaptıklarını söyledi.

Son süreçte Diyarbakır'daki tarihi mekanlarda fotoğraf çekimine rağbet olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Pandemiden dolayı talepler daha fazla oldu. Düğünler kır düğün salonlarına döndü, biz de dış çekime geçtik. Herkes dış çekimine yoğunlaştı. Çekimler burada daha iyi hem de Diyarbakır'ın tanıtımı olarak ön plana çıkıyor. Gelinlerimiz de çekimlerin hepsini müzede istediğinden dolayı daha güzel fotoğraflar çıkıyor."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ