Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası Erzurum’da başladı

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Özel sporcularımızı hayata katmamız gerekmektedir. Hem onlara hem de ailelerine yardım etmek devlet olarak bizim görevimizdir. Bu yönde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanl

Genel 15.01.2019 09:46:51 0
Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası Erzurum’da başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2019 09:46

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Özel sporcularımızı hayata katmamız gerekmektedir. Hem onlara hem de ailelerine yardım etmek devlet olarak bizim görevimizdir. Bu yönde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığınca son 16 yılda hakikaten reform niteliğinde çalışmalar yapıldı” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Erzurum’da gerçekleştirilen Özel Sporcular 2019 Türkiye Kayak Şampiyonası başladı.

Palandöken Kayak Merkezi’nde 14 ilden 23 kulüp’ün 60 sporcu ile mücadele edeceği organizasyon öncesi, Erzurum Valisi Okay Memiş, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt ve özel sporcuların katılımıyla Snowdora Oteli’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Vali Okay Memiş, şampiyonanın Erzurum’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Memiş, “Özel sporcularımızı hayata katmamız gerekmektedir. Hem onlara hem de ailelerine yardım etmek devlet olarak bizim görevimizdir. Bu yönde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığınca son 16 yılda hakikaten reform niteliğinde çalışmalar yapıldı. Ayrıca, özel bireylerimiz ve ailelerine yönelik olarak çok somut katkılarda bulunuluyor. Anayasada ifadesini bulan sosyal devlet ilkesinin bütün tezahürlerini görmemiz mümkün. Ailelerimizin ve bireylerimizin ne kadar yanında olsak azdır. Ama geçmişle mukayese edildiği zaman cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek ve ilgi olduğu da muhakkaktır” dedi.

“Palandöken’in enerjisi beni çok etkiliyor”

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki pistlerin Dünya çapında olduğunu ifade eden Vali Memiş,”Erzurum’u kış sporlarında Türkiye’de bir numara yapmak istiyoruz ve olacak seviyedeyiz. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve bütün Erzurumlular olarak biz buna hazırız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beyi ve ekibini yapmış oldukları önemli hizmetleri için tebrik ediyorum. Ayrıca benden önce görev yapan valilerimize de teşekkür ediyorum. Palandöken Kayak Merkezinde, Erzurum’da görev yapan bütün valilerin, yöneticilerin emeği var. Bazı mekânların enerjisi çok yüksektir. Palandöken’in enerjisi de beni çok etkiliyor” ifadelerini kullandı.

“Ünal beyi ve ailesini alkışlıyorum”

Kayak yapmaya yeni başladığını dile getiren Vali Memiş, “Kar sapanı uzmanlığımdan yavaş yavaş kurtuluyorum. Geçtiğimiz hafta kayak yaparken yanımdan mermi hızında kayakçılar geçti. Sonradan öğrendim ki Ünal Başsavcımızın çocuklarıymış. Çok etkilendim Allah nazardan korusun onları. Nasıl böyle kayabildiklerini düşündüm. Meğer bizim milli sporcularımızmış gurur duydum. Ünal beyi ve ailesini alkışlıyorum. Gösterdiğiniz yakın ilgi ile hem bizlere, hem topluma hem de tüm Türkiye’ye örnek oluyorsunuz. Çok özel bir emeğiniz var bunu takip ediyoruz. Bunu bizlerle de paylaşıyorsunuz. Bu sayede bizlerinde farkındalığını çok üst seviyelerde tutuyorsunuz. İnşallah program yarın sağlıklı bir şekilde neticelenir” diye konuştu.

Programda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından şampiyonadaki sporculara katılım belgeleri verildi. Tören hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ