(Özel) Cumhuriyet Bayramı’nı 12 bin metre yükseklikte kutladılar

Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü İçin Sıra Dışı Bir Kutlamaya İmza Atan Bitlisliler, Yerden 12 Bin Metre Yüksekte 'izmir Marşı' Eşliğinde Kutlama Yaptı.

Genel 29.10.2019 15:38:35 0
(Özel) Cumhuriyet Bayramı’nı 12 bin metre yükseklikte kutladılar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.10.2019 15:38

Cumhuriyet Bayramı için sıra dışı bir kutlamaya imza atan Bitlisliler, 12 bin metre yüksekte ’İzmir Marşı’ eşliğinde kutlama yaptı.

İzmir’de düzenlenen ’Bitlis Tanıtım Günleri’ etkinliğine katıldıktan sonra SunExpress firmasına ait XQ9184 sefer sayılı uçağıyla Van’a dönen ve aralarında belediye başkanı, basın mensupları ve STK temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık grup, Cumhuriyet Bayramı’nı yerden 12 bin metre yüksekte ’İzmir Marşı’ eşliğinde kutladı. Gerçekleşen kutlamaya uçakta bulunan diğer yolcular alkış ve salladıkları bayraklarla, uçuş ekibi de kutlama anonsuyla destek verdi.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamayla cumhuriyetin 96. yıl dönümü göklerde kutlanırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da etkinlikle bir kez daha anıldı.

Uçakta Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ilk defa denk gelen yolcular, düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, katkılarından dolayı uçuş ekibine teşekkürlerini iletti.

Uçakta seyahat eden ve kutlamayı organize eden Bitlisli grup adına konuşan Ahlat Belediye Başkanı Abdülhalim Mümtaz Çoban, "Bitlis Tanıtım Günleri için İzmir’deydik. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dönüş zamanımızla çakıştığı için İzmir’de iştirak edemedik. Gökyüzünde 12 bin metre yükseklikte, hemşehrilerimiz ve diğer yolcularla beraber hem Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutladık hem de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cumhuriyetimizin inşasına katkı sunanları saygı ve rahmetle andık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ