(Özel) 115 yaşındaki ninenin hac özlemi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşayan 115 yaşındaki Rihan Nine, 9 yıldır hac kuralarında isminin çıkmamasına çok üzülürken, tek umudunu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağladı.İlçenin Beşevler Mahallesi’nde ikamet ed

Genel 3.01.2019 09:33:20 0
(Özel) 115 yaşındaki ninenin hac özlemi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2019 09:33

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşayan 115 yaşındaki Rihan Nine, 9 yıldır hac kuralarında isminin çıkmamasına çok üzülürken, tek umudunu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağladı.

İlçenin Beşevler Mahallesi’nde ikamet eden ve kimlikte 1904 doğumlu olan 7 çocuk annesi Rihan Sevin, 9 senedir hac kuralarında ismi çıkmasa da umudunu kaybetmedi. Özlem duyduğu hac görevini yerine getirmek için yetkililerden destek bekleyen Rihan Nine, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Her gün evinin penceresinin önünde oturarak kendisine gelecek güzel haberi bekleyen Rihan Nine, umudunu koruyor.

“Rüyamda 3 kez hacca gittiğimi gördüm”

Tek isteğinin hacca gitmek olduğunu söyleyen Rihan Nine, “Allah şahit hacca gitmeyi çok istiyorum. Adımın kuradan çıkmasını çok istiyordum. Oğlumun beni götürüp getirmesini istiyorum. Eğer oğlum benimle gelmezse, kutsal topraklara gidip gelemem. Rüyamda gördüm, 3 kez hacca gidip gelmişim. Ancak 9 sendir ismim kuradan çıkmıyor” dedi.

Umudunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağladı

Kuradan isminin çıkmaması üzerine umudunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlayan Rihan Nine, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan beni hacca göndermesini ve bana yardımda bulunmasını çok istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yana umutluyum. Allah’ın izniyle hacca gideceğim” ifadelerini kullandı.

Rihan Sevin’in gelini Vahide Sevin ise kayınvalidesinin isminin 9 senedir kuradan çıkmadığını belirterek, “Annem hac için ismini yazdı ancak kuradan çıkmıyor. Her sene özlemle isminin çıkmasını bekliyor. Oğluyla beraber gitmeyi çok istiyor” diye konuştu.

Her gün pencere önünde güzel bir haber bekleyen Rihan Nine’nin eşi Aziz Sevin de, “Eşimin hacca gitmesini çok istiyorum. Kimlikte yaşı büyük yazılmış ama gidebilir. Öyle elden ayaktan düşmemiş, zaten hacca gitmeyi çok istiyor. 2-3 kez rüyasında hacca gittiğini söyledi” dedi.

Rihan Seven’in torunu Mensur Sevin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ninesinin hacca gönderilmesi için destek beklediğini söyleyerek, “Ninem çok üzülüyor. Tüm isteği, hacca gitmektir. Ölmeden hacca gitmeyi çok istiyor” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Vanspor FK: 1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ