Özalper Parkı Otizm ve Down Sendromlular için yeniden düzenleniyor

Genel 9.04.2018 17:14:59 0
Özalper Parkı Otizm ve Down Sendromlular için yeniden düzenleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2018 17:14
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Özalper Parkı Otizm ve Down Sendromlu sporcular için yeniden düzenleyecek.
Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, Malatya Down Sendromlular Derneği Başkanı Mehmet Ilkım, dernek yöneticileri ve sporcular ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Özalper Parkının yeniden düzenlenecek olması nedeniyle mutluluğunu belirten Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, “Başkanımız engelli evlatlarımızın elinden tutuyor. Çocuklarımızın iyileşmesi noktasında başkanımızın bize tahsis etmiş olduğu yerde çocuklarımızı belli bir düzeye getireceğimize inanıyorum. Türkiye’nin çok yerini gezdik böyle bir yer yok. Başkanıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında otizm ve down sendromlu gençlerle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, engelliler için bir çok alanda farklı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Çakır konuşmasında "Özalper Parkı içerisinde Otizm ve Down Sendromlu çocuklarımızın faydalanabileceği şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Otizm ve Down Sendromlu Derneklerimizin ilgisiyle çocuklarımız birçok alanda beceri kazanıyorlar. Şuanda iki engelli noktamız var. Bunu yeterli görmediğimiz için, engelli merkezimizin inşasına başladık. Engelliler merkezimizde yüzme havuzu, fitnees aletleri, kafeterya, eğitim ve konferans salonları yer alacak. Engellilerimizin ihtiyacını karşılayacak önemli bir yatırım yapmış oluyoruz. Özalper Parkı, Otizm ve Down Sendromlu çocuklarımız için ayırdığımız önemli bir alan. Orada bir kafeteryamız olacak. Yine çocuklarımızın spor yapabilecekleri yerler olacak. İleride de çocuklarımız için yüzme havuzları da planlıyoruz. Burası çocuklarımızın eğitim alması, beceri kazanması, spor aktivitelerini yerine getirmesi açısından önemli bir nokta olacak. Derneklerimizdeki arkadaşlarımızın çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş tarafından, otizmli çocukların yaptığı Atatürk portresi Başkan Çakır’a hediye edildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ