Orta Asya'nın en güzel pazarı Mehrgon

Orta Asya'nın en güzel mimariye sahip pazarı olarak bilinen Mehrgon, ziyaretçilerini kaliteli ürünlerin yanı sıra mimarisiyle de cezbediyor. Mehrgon 'gıdaların satıldığı müze' olarak da adlandırılıyor.

Genel 25.06.2019 13:50:07 0
Orta Asya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.06.2019 13:50

TAŞKENT (AA) - Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'deki Mehrgon Pazarı, satılan yüzlerce çeşit ürünün yanı sıra mimarisi ile de ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Duşanbe'nin merkezinde yer alan Mehrgon Pazarı, mimarisiyle Orta Asya'nın en güzel pazarı olarak nitelendiriliyor.

2014'te inşa edilen pazar üç kattan oluşuyor. Toplam 30 bin metrekare alana sahip pazarı, doğu mimarisi ile işlenen onlarca sütun ayakta tutuyor. En üst orta kısmındaki büyük cam tavan, pazarın gündüz saatlerinde elektrik kullanmadan ışık almasını sağlıyor.

"Gıdaların satıldığı müze"

Halk, Mehrgon Pazarı'nı güzel mimarisi nedeniyle "gıdaların satıldığı müze" olarak da nitelendiriyor.

Mehrgon, doğu mimarisinin güzel örneklerini yansıtmanın yanı sıra içinde satılan sebze-meyve, baharat, kurutulmuş meyve ve diğer ürün çeşitleriyle her kesimden satıcı ve alıcıyı bir araya getiriyor.

Pazar, dünyanın dört bir tarafından turistlerin de gözde uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Haftanın her günü, sabahtan akşama müşterilerine hizmet veriyor

Haftanın her günü, sabahtan akşama müşterilerine hizmet veren pazarda, yüzden fazla satıcı tezgah açıyor. Pazarcılar arasında Taciklerin yanı sıra ülkede yaşayan Özbekler de bulunuyor. Özbekler genellikle kuru üzüm ve kuru meyve tezgahlarının başında yer alıyor.

Tacik pilavının yapıldığı tezgahların da bulunduğu pazarda satıcılar, meşhur pilavın yapımında kullanılan tüm malzemeleri meraklısına bir arada sunuyor.

Yıllardır pazarcılık yapan Azim Rustamov, tezgahlardaki ürünlerin Tacikistan'ın dört bir tarafından geldiğini, kurutulmuş meyvelerin ülkenin kuzeyinden, pirincin Regar'dan, elma ve diğer yaş meyvelerin de Garm'dan geldiğini söyledi.

Rustamov, esas müşterilerinin turistler olduğunu ifade ederek, seyyahların daha çok kurutulmuş meyve, kuruyemiş ve baharat çeşitlerine ilgi gösterdiğini aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ