Orduzu'da bulunan üç havuz çeşmesi hizmete girdi

Genel 24.10.2018 17:35:09 0
Orduzu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.10.2018 17:35
Battalgazi Belediyesi tarafından Orduzu Mahallesi’nde bulunan Üç Havuz Çeşmesi’nin çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş ve bazı birim müdürleri ile birlikte Orduzu Mahallesi Köşebaşı mevkiinde bulunan Üç Havuz Çeşmesi alanında yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi. Metruk halde bulunan alan Battalgazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlenirken, alan madde bağımlılarının mekanı olmaktan kurtarıldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde Battalgazi Belediyesi tarafından başta Orduzu Galip Demirel çınar park olmak üzere önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, “3 havuz diye adlandırılan ve çınarda olduğu gibi metruk halde terk edilmiş uyuşturucu bağımlılarının mekanı durumuna gelen bu 3 havuzun bulunduğu kaynak suda kaybolmaya yüz tutmuştu. Belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmada buranın gün yüzüne çıkarılması ve suyun tekrar mecrasına dönük akarına getirilmesi ve vatandaşımızın hizmetine sunulması önemli bir hizmettir. Diğer taraftan 3 havuzun çevre düzenlemesi ile birlikte buraya mütenasip bir güzellikte kilit taşları, oturma grupları, suyun akarı ile ilgili havuzların düzenlemiş olması, buradaki halkımızın da buraya gelip su ihtiyaçlarını karşılaması ve zaman zaman piknik ihtiyaçlarını karşılaması gerçekleşecektir. Burası yumak olarak ifade ediliyordu. Yün yıkamadan dolayı. İnşallah bundan sonrada vatandaşımız gerek o tür ihtiyaçlarını düzenlemiş mekanda gidereceklerdir diye düşünüyorum. 3 Havuzun düzenlenmesi de buradaki vatandaşlarımıza ve yararlanacak insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dikkat ederseniz çeşmelerimiz ve havuzumuz 3 ayrı havuzdan oluşuyor. Ve taş oymalı havuzlarla birbirlerine geçmeli şekilde ifade edilmiş. Bir taşı da götürmüşler. 2 taşı da biz bulduk muhafaza ettik. Götürülen taşı da bulduğumuz zaman yerine monte edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Bataklıktan kurtulduk"
Orduzu Mahalle sakinlerinden İlyas Akçebe ise, “Orduzu Köşebaşı mahallesi 3 havuz mevkisindeyiz. Burası Köşebaşı’na dahil halka açık ve güzel bir çeşme. Burası zamanında 3 gözlü olarak akardı. Taşın birisi çalındı. Bataklık halindeydi burası. Komşular olarak Battalgazi Belediyesi Başkanımız Selahattin Gürkan’a müracaat ettik ve durumunu anlattık, anında ekip geldi ve bu bataklığı güzel bir duruma getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çınar’dan Battalgazi sınırına kadar bütün pınarların zamanla hayata geçirilip ve bu şekilde düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ