Opet Trafik Dedektifleri 7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi

- Jandarma Genel Komutanlığı ile Opet işbirliğinde düzenlenen 'Opet Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında '7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi' Antalya'da başladı

Genel 12.11.2019 15:28:00 0
Opet Trafik Dedektifleri 7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2019 15:28

ANTALYA (AA) – Antalya'da Jandarma Genel Komutanlığı ile Opet işbirliğinde "Opet Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında "7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi" düzenlendi.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, projeye jandarma personelinin de dahil edilmesiyle Trafik Dedektifleri Projesi'nin kırsal kesimlerde yaşayan çocuk ve gençlere de eğitim verme imkanına kavuştuğunu söyledi.

Projeyi trafik güvenliği sorununu çözmek için hayata geçirdiklerini aktaran Öztürk, trafik güvenliği konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla 6 yıl önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Derneği işbirliğiyle çıktıkları yolda güzel sonuçlar almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Öztürk, "Projenin başlangıç yılı olan 2013'ten bu yana çocukların karşılaştığı trafik kazalarında çocuk ölüm oranı yüzde 20,5'lere düştü. Daha güvenli bir trafik inşa etmek üzere paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız geleceğimiz ve onların bilinçlenmesi, güvenli bir ortamda büyümesi hepimizin ortak hedefi." diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ise trafik eğitimi ile eldeki malzeme ve araçların verimli şekilde kullanılmasının önemine dikkati çekti.

Güney, BM'ye verilen 2020 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarında yüzde 50 azalma sağlanması taahhüdünün, gerçekleştirilen denetimler ve bu gibi projelerle yerine getirileceğine olan inancını vurguladı.

Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanı Albay Özgür Ecevit Taşcı, Jandarma Teşkilatı olarak bin 756 jandarma trafik timiyle hizmet ettiklerini söyledi.

2023 yılında 2 bin 356 trafik timini hedeflediklerini açıklayan Taşcı, Türkiye'deki çok sayıda ilçede denetimleri bu timlerin yaptığını ve trafik dedektifleri eğitimlerinin de bu kapsamda önem arz ettiğini belirtti.

- İlk eğitim çocuklara verildi

Konuşmaların ardından eğitime katılan jandarma personelinin çocuklarına özel "trafik dedektifleri" eğitimi verildi. İlk trafik eğitimlerini anne ve babalarından alan çocuklar trafik dedektifi kostümleriyle trafik andı okuyarak "trafik dedektifi" ilan edildi.

Öte yandan, 15 Kasım'a kadar sürecek eğitimde 131 jandarma personeli, trafik dedektiflerini yetiştirmek üzere eğitim alacak ve proje eğitmeni olacak. Dört günlük eğitici eğitimlerinin sonunda sertifika alacak personel, görev yaptıkları illerin okullarında trafik dedektifleri eğitimi verecek.

Eğitimlerde "Deneyimsel Öğrenme Döngüsü", "Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri", "Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati", "Gelişim - Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları", "Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme" konuları işlenecek.

Eğitim 15 Kasım'da sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ