Oltu’ya iki önemli proje

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Oltu çevresinde 500 bin turist hedefimiz var. Bu amaç doğrultusunda tarihi Rus Kilisesi’nin restorasyonu ile Osmanlı Türk mimarisi özelliklerini taşıyan Oltu Taşı Tesbih çarşısı yapacağız” dedi. Vali Okay

Genel 22.05.2019 10:21:00 0
Oltu’ya iki önemli proje
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2019 10:21

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Oltu çevresinde 500 bin turist hedefimiz var. Bu amaç doğrultusunda tarihi Rus Kilisesi’nin restorasyonu ile Osmanlı Türk mimarisi özelliklerini taşıyan Oltu Taşı Tesbih çarşısı yapacağız” dedi.

Vali Okay Memiş, çeşitli temaslarda bulunmak ve yapılacak projeleri yerinde incelemek üzere Oltu ilçesini ziyaret etti. Oltu Belediyesi binasında bulunan tesbihçiler çarşısını ziyaret ederek incelemelerine başlayan Vali Memiş, ardından tarihi Rus Kilisesi’ne geçti.

Burada gazetecilere yapacakları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Vali Memiş, daha öncede kiliseyi ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “O zamandan bu zamana biraz daha mesafe aldık, inşaat sezonu da başlıyor. Burası tescilli eser. Gerekli izinleri de aldık. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Yaklaşık maliyeti 2 buçuk milyon liranın üstünde olan bir proje. Öncelikli olarak binanın güçlendirmesini yapacağız daha sonra da ne şekilde kullanacağımızı değerlendireceğiz. Büyük bir ihtimal kültür merkezi gibi değerlendireceğiz. Çok kısa süre içerisinde burayı hizmete açacağız.” diye konuştu.

Restorasyon çalışmaları ile kiliseyi Oltu’nun turizmine kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Vali Memiş, “Benim hayalim tur otobüsleri Erzurum’dan, Karadeniz’den yola çıkıp buraya gelecek ve burayı Oltu’yu, Oltu Kalesini gezecekler. Bizim en büyük ilçemiz ve rakımı çok düşük. Erzurum’a en fazla 45 dakika mesafede. En az 500 bin turist hedefimizi var Oltu’da, bunu rahatlıkla yakalayacağımıza ben gönülden inanıyorum ama bu tesisleri yapmamız lazım. Bu tesisleri yapmak kaydıyla hedefimize ulaşacağız.” İfadelerini kullandı.

“Projeler sözde kalmayacak”

Turizmin, şehrin kalkınmasında büyük önemi olduğuna değinen Vali Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki gelir düzeyinin artması ile birlikte herkes bir seyahat halinde, turizm faaliyeti içerisinde. Dolayısıyla Oltu’da, Uzundere’de Tortum’da, Tortum Şelalesinde, Tortum Gölünde biz de bu pastadan fazlasıyla pay almak istiyoruz. Özelikle hem doğanın bize verdiği nimetleri hem de tarihi zenginliklerimizi konuklarımızla paylaşacağız, bu konuda emin adımlarla ilerliyoruz. Maliyeti 2 bin 685 TL, tabi ihalede bu rakam biraz düşecektir, bunun yaklaşık olarak 1 buçuk milyon lirasını Valilik olarak karşılayacağız. Az bir miktarını da Oltu Belediyesi ve KUDAKA karşılayacak. Ben kafama yatmayan bir şeye vali olarak para harcamam. Buradan hem gelir elde ederiz hem de buraya değer katarız. Buna yürekten inanıyorum. Ben bu zamana kadar söylediğim her şeyi gerçekleştirdim, sözde kalmadığını göreceksiniz.”

“Rüya projelerimden bir tanesi.”

Kilisede yaptığı incelemenin ardından Oltu da yapılacak yeni tesbihçiler çarşısının arazisini gezen Vali Memiş, 9 milyon tutarındaki projeyi 2020 yılında Valilik, KUDAKA ve Oltu Belediyesi ile birlikte yaparak tamamlayacaklarını bildirdi.

Şu anki tesbihçiler çarşısının ilçeye yakışmadığına dikkat çeken Vali Memiş, “Yapacağımız çalışmayla birlikte tesbihçiler çarşısını buraya taşıyacağız. Taşhan projemizde aynı yer üzerinde çok şık imalathane ve satış yerlerimiz olacak. Ayrıca aynı yerde bir kafeterya ve restorantlar olacak. Tur otobüsleri gelecek kaleyi gezecek, alışverişini yapacak, çayını kahvesini içecek, cağ kebabını yiyecek, kiliseyi ziyaret edecek. Oltu’ya ve Erzurum’a yakışan da bu. Osmanlı Türk mimarisiyle yapacağız, çok şık bir proje olacak. Bunlar hayal değil ama önce hayal edeceksiniz sonra yapacaksınız. 20 yıllık meslek hayatım boyunca hayal edip de yapamadığım hiçbir iş olmadı.” diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Memiş incelemelerini tamamladıktan sonra Oltu Belediyesinin düzenlediği İftar programına katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ