Oltulu kadınlar çocuklar için yürüdü

Oltulu kadınlar “Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddete Hayır” konusuna dikkat çekmek için yürüdüler.Kale Meydanında toplanan Oltulu kadınlar, ellerinde Türk Bayrağı ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Hükümet Meydanına kadar yürüdü

Genel 3.05.2019 10:30:49 0
Oltulu kadınlar çocuklar için yürüdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2019 10:30

Oltulu kadınlar “Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddete Hayır” konusuna dikkat çekmek için yürüdüler.

Kale Meydanında toplanan Oltulu kadınlar, ellerinde Türk Bayrağı ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Hükümet Meydanına kadar yürüdüler.

Burada bir basın açıklaması yapan Organizasyon Komitesi Başkanı Tülay Çevik, “Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddete Hayır” konusunda bir farkındalık oluşturmak için böylesi bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, “Hiçbir söz çocukların yaşadıklarını, acılarını, korkularını tarif etmeye yetmez” dedi.

Hükümet Meydanındaki basın açıklamasında boynuna urgan takılmış cansız bir mankende getirilirken kadınlar anne ve babaları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Organizasyon Komitesi Başkanı Tülay Çevik basın açıklamasında şunları söyledi:

“Tecavüz, taciz, istismar gibi kelimelerin çocuk kelimesiyle aynı cümle içinde kullanılması düşünülemez. Şayet böyle bir şey düşünülüyorsa insan olmaktan utanmamız lazım. Milletçe duyarlı olmalıyız. Ne zamanki bu tür rezilliklere gerekli tepkiyi gösteremez isek, işte o zaman cinayetler, tecavüzler, istismarlar, her türlü şiddet olayı, sapıklıklar, hırsızlıklar, tacizler artarak devam edecektir. Sessiz kalınırsa bu çirkeflikler hep artacaktır. Yine bu tür ahlaksızlıklara karşı susarsak bunun önünü alamayız. Sustukça batarız, battıkça yok oluruz. Bu tür sapıklıkların dini, ırkı, mezhebi, sağı, solu yok. Küçücük çocuğa tecavüz edip öldürmenin hiç bir dilde ve dinde yeri yoktur. Onun için biz kadınlar diyoruz ki, bu sapıklara en ağır cezalar verilmelidir. Devletimizin bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Artık yeter.”

Ebeveynler olarak bu konuda büyük görevlerin düştüğünü ifade eden Çevik, “Çocuklarımıza herhangi birisi onların isteği dışında dokunduğunda veya onların kendilerine dokunması istenildiğinde nasıl hayır demeleri gerektiğini öğretmeliyiz. Biz ana babalar, çocuklarımızla bu konuda iyi bir diyalog kurmalıyız. Onların dilinden anlamalı, ona göre bir iletişim ve kontrol mekanizması geliştirebilmeliyiz. Cinsel istismarda bulunan kişiler her yaş grubundan ve sosyo -ekonomik sınıftan olabilir. Yani üniversite mezunu, ailesi çocukları olan, iyi bir işi, sosyal statüsü olan, kibar ve hoş olarak tanıdığınız bir kişide kız veya erkek çocuğa cinsel istismarda bulunma ihtimali olabiliyor. Caniler hak ettikleri cezayı çekmedikçe hiç bir şey düzelmeyecek. Bu hasta ruhlu, sapıklar gözler önünde öyle bir ceza ve acı çekmelidirler ki; bu sapıklıkları bir daha akıllarının ucundan bile geçiremesinler” açıklamalarında bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ