Okuldan Havuza Kulaç At projesi başlatıldı

Okuldan Havuza Kulaç At Projesi Başlatıldı

Genel 13.12.2019 16:34:19 0
Okuldan Havuza Kulaç At projesi başlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2019 16:34

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Okuldan Havuza Kulaç At’ projesi ile Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde hayatlarında ilk kez havuzla buluşan öğrencileri ziyaret ederek, “Kırsal bölgelerin dezavantajını bu tür projeler ile bir nebze olsun ortadan kaldırabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

Battalgazi Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Okuldan Havuza Kulaç At’ projesinin startı verildi. Battalgazi ilçesinde eğitim veren Karababa İlkokulu, Karakoy İlkokulu, Göller ilkokulu, Yaygın Ortaokulu ve Hasırcılar Ortaokulu’nda eğitim alan 170 öğrenci, uzman antrenörler nezaretinde Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğlenerek yüzme öğreniyor. Kırsal bölgelerdeki birçok okulun yararlanabileceği bu proje ile öğrenciler erken yaşta yüzme öğrenecek. Proje kapsamında hayatında hiç havuza gitme imkanı bulamayan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, öğrencilerin yüzme malzemelerinin tümü ise Battalgazi Belediyesi tarafından karşılandı. Haftanın 4 günü yüzme eğitimi alan ve büyük ilgi gören ‘Okuldan Havuza Kulaç At’ projesi 5 ay sürecek. Öğrencileri havuzda ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Kırsal bölgelerin dezavantajlarını bu tür projeler ile bir nebze olsun ortadan kaldırabiliyorsak eğer ne mutlu bizlere” dedi. Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitimlerini alan öğrencilerin yüzme heyecanına ortak olan Başkan Güder, “Battalgazi Belediyesi, Hizmet belediyeciliğin yanı sıra Sosyal Belediyecilik anlayışımızla özellikle insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefler arasında bugün Battalgazi Belediyemizin Sosyal Yaşam Merkezimizde başlatmış olduğu bir proje var. ‘Okuldan Havuza Kulaç At’ projesi. Bu projenin paydaşları da var. Öğrencilerimizin bu tür sportif aktivitelere katılmaları ve bu aktivitelerle ilgili bilgi sahibi olmaları adına bu etkinliğimizi başlatmış olduk. Bu proje ile özellikle kırsal alanda yaşayan ve bu tür sportif aktivitelerle hiç tanışmamış olan evlatlarımızı, bu süreç içerisinde böyle etkinliklerle buluşturmak adına Yaşam Merkezimizin kapılarını onlara açmış olduk. Şuan 170 tane öğrencimiz var ve daha nice öğrencimizi bu tür etkinliklerle tanıştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırsal bölgelerin dezavantajlarını bu tür projeler ile bir nebze olsun ortadan kaldırabileceğine dikkat çeken Güder, "Çocuklarımızın arzuladığı yüzme havuzu hemen hemen tüm mahallede yok ama çocuklarımızın içinde böyle bir arzu ve talebin olduğunu Battalgazi Belediyesi olarak biliyorduk. Çünkü bizlerde çocukluk evresi geçirdik. En azından bu yavrularımızı, havuzlarla, saunalarla ve diğer sportif aktivitelerle buluşturmak adına araçlarımızla giderek, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi alıyoruz. Burada onlara hoş bir vakit geçirtebiliyorsak, onların yüzlerini güldürebiliyorsak eğer bu bizlere fazlasıyla yeter. Bununla birlikte sağlıklı yaşam adına çocuklarımızı daha bu yaşlarda bilinçlendiriyoruz. Çocuklarımızın yüzünden tebessüm eksik olmasın. Belediye olarak çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdürüyoruz ama bu evlatlarımızın sevinçlerini yüzlerinde okumak ise bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" şeklinde konuştu 7.sınıf öğrencisi Mervenur İnce ise “Çok ama çok mutluyum. Yüzme öğrenmeyi çok istiyordum. Bu benim hayalimdi. Hayalime kavuşuyorum. Hocalarımız bizlere çok güzel yüzme öğretiyor. Yüzmeyi erken yaşta öğreniyoruz. Belediye Başkanımız Osman Güder’i çok seviyoruz. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

6.sınıf öğrencisi Elanur Şahin, “Hem okulumuzdan geri kalmıyoruz hem de buraya gelip yüzüyoruz. Kırsalda okuyan öğrencilerin imkanları biraz az oluyor. Yüzme çok güzelmiş. Su sıcacık. Çok eğleniyoruz. Hocalarımızı çok seviyoruz. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ