Öğretmenler bastona ebru işledi

Bitlis’te Ara Tatile Giren Öğretmenlere Motivasyon Eğitimi Kapsamında Ebru Sanatı Eğitimi Verildi.

Genel 21.11.2019 15:37:02 0
Öğretmenler bastona ebru işledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2019 15:37

Bitlis’te ara tatile giren öğretmenlere motivasyon programı kapsamında ebru sanatı eğitimi verildi.

Bitlis Anadolu Lisesi öğretmenlerine yönelik verilen eğitime Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Adilcevaz ilçesinde baston ustası olan ve aynı zamanda ebru sanatı da yapan Cumali Birol’u okula davet eden Okul Müdürü Murat Biçer, eğitimlerin başarılı olduğunu söyledi. Bu dönemde öğretmenlerin motivasyonunun yükseldiğini ifade eden Biçer, ebru sanatının Osmanlı’dan gelen bir gelenek olduğunu ve bu sanatı yaparken ruhun dinlendiğini kaydetti. Murat Biçer, “Yapmış olduğumuz ebru sanatıyla öğretmenlerimizde bir farkındalık oluşturmak için bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmaya katılan ustamıza teşekkür ediyoruz. Bakanlığımızın 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde bir ara tatil uygulaması mevcuttur. Bu 18-22 Kasım tarihlerine denk geldi. Bizde ebru sanatıyla okulumuzdaki öğretmenlerimizle farkındalık oluşturmak için bir çalışma yaptık. Bu tür sanatsal ve kültürel çalışmaların ilimizde, okulumuzda, genel anlamda ülkemizde yürütülmesi önemlidir. Bakanlığımızın mesleki çalışma kapsamında göndermiş olduğu program içeriğine baktığımız zaman, bu tür faaliyetlere sık sık değinildiğini görüyoruz. Ebru sanatını seçtik. Çünkü ebru sanatı Osmanlı döneminden bu yana süre gelen bir sanattır. Ebru sanatıyla ilgilenen insanların yorgun zihinlerini, yorgun bedenlerini dinlendirdiklerini, ruh hallerini ortaya çıkardıkları bir durum olduğundan dolayı öğretmenlerimizi eğitim öğretimin başlayacağı güne zihinde olmalarını sağlamaya çalıştık” dedi.

Eğitim veren Cumali Birol ise, bugün Bitlis Anadolu Lisesinde uygulamalı bir eğitime geldiklerini belirterek, “Ara tatilde motivasyon eğitimiyle ilgili öğretmenlerimizle beraber olduk. Kültürel mirasımız olan ebru sanatı konusunda burada hem öğretmenlerle hem şube müdürlerimizle hem de okul müdürümüzle birlikte motivasyon eğitimine katıldık” ifadelerini kullandı.

Birol, verilen ara tatilin yansımalarını önümüzdeki dönemde göreceklerini ifade ederek, “Gerçekten bu tatilin acaba yansıması neler olacak? Bunun ilk yansımasını şimdi yaşıyoruz. Gerek doğada gerekse de iç mekanda olsun, yansımasını bir haftadır görüyoruz. Bastonun üzerine ebru işledik. Bugüne kadar öğretmenlerimiz bu sanatı görmemişlerdi. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah bunun devamı gelecek diye düşünüyoruz. Ülkemizin, bizlerin, öğretmenlerimizin ve özellikle ailelerimizin bu tarz motivasyonlara çok ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu sanatlarımızı gerek yurt içinde gerekse de yurt dışındaki fuarlarda değerlendiriyoruz. Amacımız bu sanatı verdiğimiz eğitimlerle yaymaktır” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Cumali Birol, öğretmenlerle birlikte ebru sanatını hem kağıda hem de bastonlara işledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ