Öğretim görevlisinden fotoğraf sunumu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Tatvan Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi ve Fotoğraf Sanatçısı Oktay Şubaşı tarafından ‘Fotoğraf Sunumu’ adlı program gerçekleştirildi.

Genel 16.04.2018 12:24:58 0
Öğretim görevlisinden fotoğraf sunumu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.04.2018 12:24

Dünyanın en büyük fotoğraf yarışması olan 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödüllerinde finale kalan ve kelebeklerle ilgili fotoğraf çalışmaları Anadolu Jet Dergisi’nde yayınlanan Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı tarafından çekilmiş makro ve doğa fotoğrafları beğeniyle izlendi.


Fotoğrafın mesleği dışında zaman zaman doğa kaçışlarında kendisi için yol arkadaşı olduğunu belirten Subaşı, fotoğraf ilgisinin ana omurgasını oluşturan kelebekler ve kuşlardan oluşan doğa fotoğraflarını ve doğaya kaçışları sırasında yaptığı seyahatlerden oluşan daha farklı fotoğrafların sunumda yer aldığını söyledi.


İzlenilen fotoğrafların çoğunun Van Gölü Havzası’nda çekildiğini belirten Subaşı, “Van Gölü Havzası inanılmaz bir zenginliğe sahip. Bölgenin gerek iklim özellikleri, gerek bitki çeşitliliği, gerek coğrafi özellikleri bu varlıkların, bu bölgede yaşamaları için uygun ortam oluşturuyor” şeklinde konuştu.


Bitki çeşitliliğin kelebekler için önemli yaşam alanı oluşturduğunu da vurgulayan Subaşı; Türkiye’de 420, Avrupa’nın toplamında 500 ve Van Gölü Havzası’nda ise 230 tür kelebek bulunduğunu belirtti.


Van Gölü Havzası’ndaki kelebek türlerinin bazılarının sadece bu bölgede yaşadıklarına değinen Subaşı, teknik eğitim ve ekipmana sahip olunduğu takdirde bu tür fotoğrafların rahatlıkla çekilebileceğini ifade etti.


Söyleşi şeklinde gerçekleşen sunuma Tatvan MYO Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cahit Taşdemir’in yanı sıra çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ