Nurullah Arvas: 'Kanlı Noel'e alet olmayın'

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Bugün Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayan Türkiye, Noel gecesi adıyla anılan israf gecesinde ruhuyla tezata düşmemelidir” dedi.

Genel 28.12.2016 21:34:34 0
Nurullah Arvas:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2016 21:34

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Bugün Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayan Türkiye, Noel gecesi adıyla anılan israf gecesinde ruhuyla tezata düşmemelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Nurullah Arvas, “İslam dünyası ağlarken, İslam beldeleri tek tek düşerken, Hıristiyanların eğlencesi olan Noel ile değerlerinizi taksim etmeyin. Dinimizde böyle bir geleneğin olmadığını bilerek hareket eden herhangi bir Müslüman, Hıristiyanların geleneğine alet olmamalı. Hıristiyanların İslam beldeleri üzerinde hayata geçirmeye çalıştığı tuzakları bilerek adım atmalı. Kandan beslenenlerin gününe meze olmamalı, ekonomik sömürülerine alet olmamalı. İslam’ı geleneklere göre yaşayan bir ülkede, abartılı ışıklandırmalarla, abartılı yeme içmelerle, Noel gecesini geçiren bir birey, İslam ülkelerindeki Müslüman kardeşlerinin içinde bulunduğu durumu göz önüne getirmelidir. Bugün Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayan Türkiye, Noel gecesi adıyla anılan israf gecesinde ruhuyla tezata düşmemelidir. Avrupa’da İslam’a ait mabetler tek tek kapatılırken, Müslümanlık fobik bir yaklaşım olarak dünyaya pazarlanırken, ‘her Müslüman terörist değildir ama her terörist Müslüman’dır’ algısını dünyaya aşılarken, Müslüman kanlarıyla batı beslenirken, bizden olmayan bir eğlence şeklini kutlayan her bir Müslüman, Hıristiyanların kahkahasına eşlik etmiş demektir. Onların emperyalist tuzaklı mahsullerine, sevincine ortak olmuştur. Unutmamalıyız ki gözyaşı ve ölüm, kilometrelerce ötelerden Emperyalist dünyanın bir savaşı olarak Müslümanlar üzerine yağdırılmıştır. Bugün yapmamız gereken, Müslüman kardeşlerimize elimizi uzatmaktır. Bugün yapmamız gereken, bizim bizden başka dostumuzun olmadığını dünyaya tekrar ilan etmemizdir. İslam ülkesi olarak dünyada varlığını sürdüren Türkiye’nin iç dinamiklerini şekillendirmeye çalışan piyango, şans oyunları gibi haram örgülere asla ve asla tevessül edilmemelidir. Milyonların ahını alarak milyonlara sahip olan insanların dramları ortadayken, dinimizin haramlarından sayılan şans oyunları ’milli’ ifadesi kullanılarak millileştirilmesi istense de, ‘ikramdan’ gelen ’ikramiye’ kavramı ile algı yapılmak istense de, altı da üstü de haram olan bu tarz tuzaklara asla ve asla düşmememiz gerekiyor. En büyük zenginlik iman zenginliğidir. Kanlı Noel’e alet olmayın. Diyanet-Sen Van Şubesi olarak 2017’nin kardeşliğe vesile olmasını dileriz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ