Nüfus müdürlüklerinde ehliyet ve pasaport yoğunluğu

Genel 9.04.2018 12:14:58 0
Nüfus müdürlüklerinde ehliyet ve pasaport yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2018 12:14
Muş’ta pasaport ve ehliyet işlemlerinin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne verilmesi vatandaşı sevindirdi.
2 Nisan 2018 itibari ile uygulamaya başlayan Muş Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret eden Muş Valisi Aziz Yıldırım, vatandaşların uygulamadan memnun olup, olmadıklarını sordu. Vatandaşlarla tek tek sohbet eden Vali Yıldırım, uygulamanın vatandaşları mutlu ettiğini söyledi. Burada bir süre işlemleri takip eden Vali Yıldırım, 2 Nisan’dan bu yana artık ehliyet ve pasaportların nüfus müdürlüklerinden verildiğini hatırlattı.
Hususi pasaportla, görev pasaportunun il nüfus müdürlüğünden ve turist pasaportu ile ehliyetlerin ise ilçe nüfus müdürlüklerinden verildiğini hatırlatan Vali Yıldırım, "Burası merkez ilçe müdürlüğümüz. Aynı zamanda Muş ilimizde Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerimizde de ehliyet ve turist pasaportunun verilmesine devam ediliyor. Bugün itibari ile verdiğimiz sayılarda şu anda sistemimiz tam çalışıyor. 150 civarında verdiğimiz ehliyetimiz var. 60 tane turist pasaportu, 18 tane de hususi ve görev pasaportu verilmiştir. Bundan sonra da verilmeye devam edilecek. Sistemimiz tam olarak çalışıyor. Gerek ehliyet-pasaport sistemi, gerekse nüfus cüdanı verme işlemi, nüfus kayıt işlemleri aynı şekilde sorunsuz bir şekilde devam etmekte. Bunu vatandaşlarımızın bilgisine arz ediyorum" dedi.
Kişi kayıtları ile ilgili temel bilgilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün bünyesinde bulunan MERMİS sisteminden sağlanmakta olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, "Bu bütün Türkiye’de, bütün kişisel kayıtların lazım olduğu her yerde buradan gelişilerek alınmakta. Bu sebeple bakanlığımızla, hükümetimiz şunu düşündü; ’vatandaşımız bir emniyete, bir nüfus müdürlüğüne gidip gelmesin. Nüfus müdürlüğüne gittiğinde kendisiyle ilgili bütün iş ve işlemler burada tamamlanabilsin arzu edildi.’ Onun için böyle bir proje geliştirildi ve 2 Nisan itibari ile bu uygulamaya konuldu. Daha önce emniyetimiz tarafından verilmekte olan pasaport ve ehliyet sürücü belgeleri bundan sonra nüfus il müdürlüklerinden, ilçe müdürlüklerinden verilmeye devam edecek. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde hem kişisel kayıtlarını görebiliyor ihtiyaçları varsa, işi varsa hem de ehliyete ve pasaporta müracaatlarını yapıp kendilerine 2 gün içerisinde basılmış vaziyette ehliyetin ve pasaportun ulaştırılması sağlanabiliyor. Onun için sistemimiz Allah’a şükürler olsun sorunsuz işliyor, devam ediyor" diye konuştu.
Uygulamadan memnun olduklarını ifade eden vatandaş Mehmetcan Yeprem ise, "Daha önce ehliyet almak için bizi 2-3 yere gönderiyorlardı. Epey uğraşıyorduk. Vergi dairesi, emniyet gibi yerlere gidiyorduk. Şu anda bu işlemler birleştirildiği için 3 işlemi bir yerde yaptığım için bu sistemden memnunuz" ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ