NN Hayat ve Emeklilik, lise öğrencilerini Sosyal İnovasyon Kampı'nda buluşturdu

- Liseli öğrenciler, kampta, eğitimde fırsat eşitliği için teknolojik çözümler tasarladı

Genel 29.04.2021 12:04:42 0
NN Hayat ve Emeklilik, lise öğrencilerini Sosyal İnovasyon Kampı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.04.2021 12:04

İSTANBUL (AA) - NN Hayat ve Emeklilik, Genç Başarı Eğitim Vakfı (Junior Achievement Turkey) iş birliğiyle düzenlediği Sosyal İnovasyon Kampı'nda, liseli gençleri inovasyon ile buluşturdu.

NN Hayat ve Emeklilik açıklamasına göre, ilki 2017 yılında gerçekleşen kamp, salgın nedeniyle bu yıl ilk kez çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Kendi şehirlerinden bağlanarak bir araya gelen liseli gençler, bu yıl da sosyal sorunlara NN gönüllüleri ile birlikte yenilikçi çözümler üretti.

21 ildeki 35 liseden 78 öğrencinin karma gruplar halinde bir sosyal girişim fikri geliştirdikleri Sosyal İnovasyon Kampı'nda öğrenciler, bu yıl "eğitim teknolojileri ile eğitimde fırsat eşitliği" konusu üzerine çalışmalarını gerçekleştirdi.

Öğrenciler tarafından üretilen fikirlerin NN gönüllüsü mentorların desteğiyle birlikte bir iş planına dönüştürüldüğü kampın sonunda en iyi projeler seçildi.


- Sosyal sorunlara gençlerin gözünden çözümler


NN gönüllülerinin mentorluğu ve paylaşılan deneyimlerle gençlerin hayatlarında olumlu bir iz bırakmayı hedefleyen Sosyal İnovasyon Kampı'nda, gençlerin sosyal sorunlara ilişkin mentorlarının yönlendirmesi ile fikirler geliştirip sorunlara çözüm bulması amaçlanıyor.

Kampa katılan öğrenciler, günümüzde yaşanan sosyal sorunlara değinebilme şansı bulurken, ekip olarak çalıştıkları bir projeyi jüriye sunma deneyimini de erken yaşlarda yaşama fırsatı yakaladı.

Liseli gençler, 2 gün süren etkinlik kapsamında hiç tanımadıkları gruplar ile kısıtlı bir zamanda uçtan uca bir projeyi tasarlamanın heyecanını yaşadı.


- 3 projeye ödül


NN Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Kuzey Kaya ve Müşteri İletişim Merkezi Müdürü Sercan Ünal'ın da jüri ekibinde bulunduğu etkinlikte en başarılı projeler belirlendi.

Dereceye giren ilk proje "EQ-Vision", "Eşit ve Kaliteli Vizyon" mottosuyla tüm öğrencilerin erişebileceği bir platform olarak tasarlandı. Öğrenciler coğrafya, yaş, sınıf gibi filtreleri kullanarak kendi yaş/sınıf gruplarında yer alan, platforma kayıt olurken tamamladıkları kişilik envanterleri sayesinde benzer ilgi ve eğilimlerdeki öğrencilerin neler konuştuklarını, hayal ettiklerini görebiliyor. Bu sayede öğrenciler, yaşıtlarının gündemlerinden ve çalışmalarından haberdar olabiliyor.

"DC Online-Öğrenci Etkileşim Platformu" ise her öğrencinin verimli bir sınıf ortamına ve rehber öğretmene erişiminin bulunmaması ve bazı okulların öğrenciyle birebir iletişimde yetersiz kalması sorunlarından yola çıkılarak oluşturuldu. "DC Online", öğrencilerin seçtikleri sınıf ve derslere göre diledikleri sınıflara katılarak hem online kütüphane ortamı hem de bireysel ve toplu rehberlik hizmetlerini görmelerini sağlıyor. Ayrıca, öğrencilerin okul dışı sosyal etkileşimini genişletiyor, online kütüphane hizmeti sunuyor.

"Studay" isimli web sitesi ve mobil aplikasyon projesi de 6 ila 18 yaş arası öğrencilerin eğitimindeki eksiklikleri ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Proje aynı zamanda işitme ve görme engelli öğrencilerin de bu olanaklardan faydalanmasını sağlıyor.


- "Yeni deneyimlerden korkmayın"


Sosyal İnovasyon Kampı etkinliğinde gençlerle online platformda buluşan NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska, kendi deneyimlerini paylaşarak gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sadece başarılı bir öğrenci olmayı değil, yeni deneyimler kazanmayı da amaçlayın. Hayatta ne yapmak istediğinize karar vermeden önce farklı tecrübelerle kendinizi geliştirin, bu konuda cesaretli ve meraklı olun. Kültürler ve yaşadığımız şehirler ayrı olsa da hepimizin insan olduğunu unutmayın. Pozitif ve açık fikirli olun. Hayat bize her zaman hayal bile edemeyeceğimiz güzellikler getirebilir."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ