Nijerli gençler ve TİKA gönüllüleri el sanatları atölyesinde buluştu

Nijerli engelli zanaatkarlar, gönüllülere tecrübelerini aktarıp, deri mamulleri, kemik takı tasarımı ve örgü ev eşyaları yapım sürecini anlattı.

Genel 18.07.2019 21:30:05 0
Nijerli gençler ve TİKA gönüllüleri el sanatları atölyesinde buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.07.2019 21:30

NIAMEY (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) "Tecrübe Paylaşımı Programı" kapsamında Nijer'in başkenti Niamey’de bulunan gönüllüler ve Niamey El Sanatları Derneği iş birliğinde "Nijer ve Türk Gençleri Arasında Takı Tasarım ve El Sanatları Uygulamalı Eğitim Atölyesi" düzenlendi.

Türkiye Maarif Vakfı Nijer-Türk Dostluk Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, Nijerli engelli zanaatkarlar gönüllülere tecrübelerini aktarıp, deri mamulleri, kemik takı tasarımı ve örgü ev eşyaları yapım sürecini anlattı.

Türkiye’den gördükleri destekten memnuniyetlerini dile getiren zanaatkarlar, ürünlerinin daha çok tanıtılabilmesi ve pazarda yer edinmesi adına Türk ve Nijerli yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

Katıldığı programdan duyduğu mutluluğu ifade eden ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Muhammed Onur Karamuk, Nijer ile Türk gençleri arasında bir gönül köprüsü inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Karamuk, "TİKA’nın bölgede yaptığı çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduğum için çok gurur duydum. Bir Avrupa ülkesine gitmektense Afrika'da bulunmak benim için çok önemliydi." dedi.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Hasan Sarıtaş da TİKA’nın "Tecrübe Paylaşımı Programı" aracılığıyla Türk gençlerin bölge insanlarıyla tanıştırılmasının önemine değinerek, "Nijer’de olmak bambaşka bir duygu. Afrika kıtasının en fakir bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek ve onlarla birlikte birkaç gün geçirmek benim için oldukça mutluluk verici." diye konuştu.

TİKA ve Nijer Genç Girişimciler Bakanlığı iş birliği ile donanım ve malzeme desteğinde bulunulan engelli girişimciler, ürünlerden elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkı sağlıyor.

18 Temmuz’da başlayan atölye çalışması 2 gün devam edecek.

TİKA tarafından Anadolu Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk Hava Yolları, Kredi ve Yurtlar Kurumu, TRT ve Türkiye Gençlik Vakfı başta olmak üzere çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde yapılan "Tecrübe Paylaşımı Programı" ile üniversite öğrencilerine küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ