Nemrut Krater Gölü sonbahar renkleriyle büyülüyor

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü özelliğine sahip 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, sonbaharda büründüğü renk cümbüşüyle yerli ve yabancı ziyaretçilerini büyülüyor.

Genel 27.10.2019 20:37:34 0
Nemrut Krater Gölü sonbahar renkleriyle büyülüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2019 20:37

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü Nemrut, sonbaharda sarı, yeşil ve kırmızının tonlarına büründüğü muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

2250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri, biyoçeşitliliği ve yılın her döneminde yansıttığı farklı güzelliklerle çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan ve "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan Nemrut, bugünlerde de huzurun ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor.

Sonbaharın tüm renklerinin bir arada görülebildiği şelaleye gelen doğaseverler, tabloları aratmayan manzarayı, çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.

Çin'den gelen çift Nemrut'ta kamp yaptı

Fransız eşiyle Çin'den gelerek Nemrut Kalderası'nda kamp kuran Helen Huang, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burayı çok beğendikleri için kamp yaptıklarını söyledi.

Sonbahar nedeniyle her yerin altın sarısı, yeşil ve kırmızının farklı tonlarına büründüğünü anlatan Huang, "Geceleri gökyüzü bir başka güzel. Gölün etrafında hayvanları görebilirsiniz. Kesinlikle burayı çok seviyorum. Burada her yer renkli. Ağaçlar altın sarısına, turuncuya ve kırmızıya dönüyor. Her nasılsa burada yeşil yapraklar görmek de mümkün. Bazı ağaçlar yapraklarını dökse de burada renkler harika." diye konuştu.

İstanbul'dan gelen arkadaşlarıyla Nemrut'un eşsiz doğasını görmeye geldiklerini belirten ziyaretçilerden Burak Albayrak da son zamanlarda haberlerde sürekli gördüğümüz eşsiz manzarayla karşılaştık. Sanki Nemrut'a gökkuşağı inmiş gibi. Her taraf rengarenk. Gelmeyenlerin çok şey kaçıracağı bir ortam. Herkesi burayı görmeye davet ediyorum. Doğaya ve fotoğrafçılığa da merakımız var. Bu renk cümbüşünü kaçırmamak ve fotoğraf çekmek adına burayı değerlendiriyoruz."

Nemrut'a gelerek doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen, seyrine doyum olmayan manzarada fotoğraf çeken diğer ziyaretçiler de herkesi bölgeyi görmeye davet etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ