Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro siyaseti bıraktığını açıkladı

Tunus'ta Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro, siyasi hayatını noktaladığını duyurdu.

Genel 27.05.2020 14:15:24 0
Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro siyaseti bıraktığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.05.2020 14:15

TUNUS (AA) - Tunus'ta özel bir radyo istasyonuna açıklama yapan Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro, siyaseti ve kamuyla ilgili işleri bıraktığını belirtti.

Moro, "Siyasetten çekilmemin ne Nahda Hareketi ne de siyasi partiyle ilgisi var. Bu durum daha ziyade geçmiş siyasi performansımın kişisel bir değerlendirmesi ve bu dönem siyaset sahnesinde yerim olmadığını düşünmemle ilgilidir. Bu nedenle siyasi çalışmalardan tamamen çekilmeye karar verdim." dedi.

Kararının kesin olduğunu vurgulayan Moro, herhangi bir siyasi faaliyet içinde olmayacağını ve siyasi duruş sergilemeyeceğini söyledi.

"Çekilme kararı aylar önce netleşmişti"

Kararını aylar öncesinde netleştirdiğini ifade eden Moro, bunun hareketin kendi içindeki mevcut ihtilaftan önce aylardır herhangi bir siyasi etkinlikte ya da söylemde bulunmamasından anlaşılacağına dikkati çekti.

Abdulfettah Moro, "Yaşım 72 oldu. Ülke yeni siyasi gelişmelerin içinde. Görüyorum ki Tunus siyasetinin benden daha genç ve şuurlu isimlere ihtiyacı var. Şahsen siyaseti tecrübe ettim ve halkın seçimlerde siyaset arenasında yer almamamı tercih ettiğini gördüm. Tunus halkının kararına saygı duymaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Nahda'nın kurucularından

Moro'nun Nahda Hareketi ve lideri Raşid el-Gannuşi ile ilişkisi, hareketin ilk tohumu sayılabilecek "İslamcı Hareket"e dayanıyor.

Gannuşi, Tunus dışında Suriye, Mısır ve Fransa'da eğitim gören bir felsefe hocası olarak ülkesine dönünce yine Zeytune kökenli bir hukuk araştırmacısı Moro ve İslam düşüncesi hocası Hamide en-Nifer'le 1969'da "İslamcı Hareket"in inşası için çalışmalara başlamıştı.

Moro, eski Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali ile 1991'de yaşanan çatışmanın ardından Nahda Hareketinden istifa etmiş, Temmuz 2012'de harekete geri dönmüştü.

Nahda'nın cumhurbaşkanı adayıydı

Tunus'ta devrim sonrasında en yaygın teşkilat ve kurumsal yapı imajını veren İslami, muhafazakar eğilimli Nahda Hareketi Partisi, Tunus'ta geçen yıl düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Moro'yu aday göstermişti.

Moro, 15 Eylül 2019'da gerçekleştirilen ilk turda oyların yüzde 12,9'unu alarak üçüncü olmuş ve ikinci tura kalamamıştı.

Tunus'a özgü giydiği yerel kıyafetlerle de tanınan Abdulfettah Moro, uzlaşmacılık ve reform mesajlarının yanı sıra ülke genelinde güçlü hitabetiyle de biliniyor.

Moro, eski Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin hayatını kaybetmesinin ardından bir süre Meclis Başkan Vekilliği görevini üstlenmişti.

Muhabir: Adel Bin Ibrahim Bin Elha Elthabti,Muhammed Semiz

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ