Müsteşar Yazıcı: 'İthal ettiğimiz her bir hayvan yurt dışının çiftçisini desteklemek demektir'

Genel 7.04.2017 19:45:01 0
Müsteşar Yazıcı:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2017 19:45
Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Erzurum’un yetiştirici bölge ilan edildiğini ve doğan her buzağı sahibine 4’üncü aya geldiğinde 750 TL destek verileceğini belirterek, “Erzurum’un istenilen potansiyelde olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Erzurum Valisi Azizoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum’un hayvancılık konusunda Doğu Anadolu’da merkezi bir konumda olduğunu söyledi.
“İthal ettiğimiz her bir hayvan yurt dışının çiftçisini desteklemek demektir”
Müsteşar Nusret Yazıcı, ithal edilen her hayvanın yurt dışındaki çiftçiyi destelediğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Türkiye olarak şuanda yurt dışından 500 bin hayvan ithalatı gerçekleştiriyoruz. Damızlık hayvanları da dikkate aldığımızda 500 bin hayvanı buluyor. Hiç arzu ettiğimiz bir durum değil bu. İthalatı biran önce bitirip kendi kendimize yeterli hale gelmeye çalışıyoruz. Üzerinde çalıştığımız projeye milli tarım dememizdeki sebepte budur. Çünkü ithalat oldukça içerideki çiftçimizi tam olarak desteklemek ve istenilen seviyeye getirmek pek mümkün olmuyor. İthal ettiğimiz her bir hayvan yurt dışının çiftçisini desteklemek demektir. Bu manada Erzurum, Kars, Ardahan Doğu Anadolu Van’a kadar Bitlis’e hatta Muş’a kadar mera varlığı son derece geniş ve bereketli olan illerimizdir. Bu topraklarımızı değerlendirmek istiyoruz. Başbakanlığa gönderdiğimiz yeni kanun tasarısında meraların daha verimli ve aktif kullanılmasını öngörüyoruz. Hayvancılık yapanlara meraları uzun vadeli kiralamayı düşünüyoruz. Bu kiralama ile birlikte ticarete konu olmaksızın meralarda yem bitkilerinin ekimini sağlayacağız inşallah. Bu da elde olan potansiyelin değerlendirilmesi açısından çok daha verimli olacağını düşünüyorum.”
“Erzurum’un istenilen potansiyelde olduğunu düşünmüyorum”
Erzurum’un hayvancılık konusunda istenilen potansiyelde olmadığını düşünen Müsteşar Yazıcı, “Diğer taraftan damak tadımızda değişti tabi. Anadolu coğrafyası büyükbaştan ziyade küçükbaş hayvancılığa uygun topraklar. Ama damak tadımız büyükbaşa yöneldiğinden dolayı o tarafa doğru bir kayma söz konusudur. Bunun içinde önlemler almaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki Erzurum’un ovalarında dağlarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar olsun. Buradan çıkan bitkilerle sofralarımız sağlı etlerle dolsun. İstenilen potansiyelde olduğunu düşünmüyorum en Erzurum’un. Erzurum yetiştirici bölgesi ilan edildi. Burada doğan her buza 4’üncü aya geldiğinde 750 TL destek vereceğiz. Ayrıca hayvan alımı ve ahır konusunda da desteklerimizi vereceğiz. Burayı tam olarak hayvancılık üssüne dönüştüreceğiz” diye konuştu.
Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ